El concurs Makot Rock d'Alguaire convoca la seva tercera edició

REDACCIÓ
22-03-2022
  • El concurs Makot Rock d'Alguaire convoca la seva tercera edició

El Concurs de Bandes Makot Rock d’Alguaire ha obert la convocatòria per participar a la seva tercera edició, que se celebrarà el 30 d’abril. El termini de presentació de propostes romandrà obert fins el 10 d’abril vinent.

Tot i la curta trajectòria d’aquest esdeveniment, les xifres de les dos edicions precedents són força positives, atès que fins ara hi han pres part un total de 34 formacions musicals, repartides entre les 14 que ho van fer l’any 2019 i les 20 que hi van concórrer al 2020. Cal recordar que a la primera edició, les millors bandes van ser, per aquest ordre, Ars Moris, Steinbock i Liberum, mentre que al 2020 van ser Saüc, Blindpoint i Hollow Cry. L’estil musical dels grups o solistes ha d’estar inclòs dins la música popular moderna i/o qualsevol dels seus gèneres i subgèneres (pop, rock, metal, punk, hip-hop, rap, electrònica, folk, indi, indie pop, cançó d’autor, etc.).

De cara a aquesta tercera edició, el Makot Rock arriba amb dos novetats força importants. D’una banda, es vol donar més importància a la fase final, amb l’actuació, el dia 30 d’abril a l’espai del Casal d’Alguaire, de fins a cinc formacions musicals. Per ser en aquesta final, els participants hauran de superar la fase de selecció, en la que hauran de presentar cançons pròpies i no s’admetran versions. En aquesta fase, el jurat valorarà l’originalitat, la qualitat musical i vocal, la tècnica instrumental, les lletres i la concordança de les propostes musicals amb l’estil practicat. El 15 d’abril es donaran a conèixer les 5 bandes seleccionades ­­–i 2 en reserva– per a la fase final, que consistirà en una actuació de 40 minuts en el concert final del 30 d’abril al Casal d’Alguaire.

L’altra gran novetat es refereix als premis, atès que se n’atorgaran fins a cinc en espècies a les formacions musicals seleccionades. Els premis seran, per a la banda guanyadora, l’enregistrament en estudi de gravació d’una maqueta i una actuació a la tercera edició del Makot Fest’22; per al segon classificat, l’enregistrament d’un videoclip; per al tercer, un book fotogràfic; per al quart, l’enregistrament en estudi d’un tema; i per al cinquè, un teaser promocional.

Tots els interessats en participar al concurs han d’enviar un correu electrònic a makotrockalguaire@gmail.com amb el nom del grup o solista; una breu descripció del grup i estil musical; rider tècnic actuació; una adreça i telèfon de contacte; una foto; i un vídeo amb un tema propi en format mp4.

Des de l’organització hi ha una forta voluntat per mantenir aquest esdeveniment viu al territori i esdevenir un referent per promoure la creació, els concerts i la difusió de la música i de les formacions musicals de les terres de Ponent a Catalunya.

Aquesta iniciativa funciona de manera autogestionada per part de l’Associació Makot Rock Alguaire amb el suport del Servei Comarcal de Joventut-Jove_Segrià i rep el suport de l’Ajuntament d’Alguaire, el Consell Comarcal del Segrià i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?