El Consell Comarcal del Segrià impulsa el Pla de Salut i Educació Comarcal per a uns 2.000 joves

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
22-02-2024
Actualitzat: 22-02-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Consell Comarcal del Segrià impulsa el Pla de Salut i Educació Comarcal per a uns 2.000 joves
    Peu de foto: 
    INS Joan Solà - Foto: Consell Comarcal del Segrià

El Consell Comarcal del Segrià té previst implementar el Pla de Salut i Educació Comarcal durant el curs 2023-24, arribant a uns 2.000 joves, especialment de 12 a 16 anys, a través de diverses accions que es realitzaran als instituts de la comarca del Segrià.

Les actuacions es concentren en la prevenció de la salut juvenil, la interculturalitat, la prevenció de violències de gènere i l’orientació educativa i laboral. Aquestes formen part de la Taula de Salut, Educació i Inclusió Comarcal.

Algunes de les accions destacades inclouen:

  • Programa Suport Ocupació Juvenil: Uns 85 tallers relacionats amb estudis, cerca de feina, recursos laborals, etc.

  • Accions equip Segrià Dinàmic: Prop de 35 tallers centrats en mites, estereotips, cohesió comunitària, antiracisme i reconeixement de la diversitat.

  • Tallers “Els Valors de la Convivència”: Sobre valors com respecte, convivència i gestió emocional.

Aquestes accions es realitzen conjuntament mitjançant tres serveis del Consell Comarcal, coordinant-se amb el Servei d’Informació i Atenció a la Dona i el Servei d'Atenció Integral LGBTI.

Un total d'uns 30 professionals, entre tècnics del Consell i coordinadors pedagògics dels instituts de la comarca, treballen en aquesta iniciativa.

Amb aquestes activitats es tracten temes com educació emocional, habilitats de vida, orientació laboral, prevenció d'assetjaments i bullying, homofòbia, xenofòbia, igualtat i salut mental, entre d’altres.

En les properes setmanes i mesos, estan previstes altres activitats com teatre fòrum i monòlegs amb debat als instituts, amb la participació de la Cia. NUS TEATRE amb “1000likes” i el monòleg de Marina Marroquí “Eso no es Sexo”.

El Pla de Salut i Educació Comarcal del Segrià compta amb el suport dels municipis locals, la Direcció General de Joventut i el Programa Salut i Escola.

Comparteix

També t'interessarà