El Consell Comarcal del Segrià organitza quatre trobades per elaborar el pla estratègic 2023-2027

REDACCIÓ
Publicat: 
31-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Consell Comarcal del Segrià organitza quatre trobades per elaborar el pla estratègic 2023-2027
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal del Segrià
  • El Consell Comarcal del Segrià organitza quatre trobades per elaborar el pla estratègic 2023-2027
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal del Segrià

El Consell Comarcal del Segrià ha programat noves trobades obertes a la ciutadania, aquesta vegada centrades en diverses temàtiques socials, en el marc del procés participatiu per a la redacció del nou Pla Estratègic del Segrià 2023-2027.

En concret, es faran dues trobades per recollir opinions i propostes pel que fa als serveis a les persones, la cultura i el patrimoni, una a Sunyer el dimarts 18 d’abril, i l’altra a Alguaire el dijous 20 d’abril. També es faran dues taules més, en aquest cas al voltant de les infraestructures, l’energia i l’habitatge, que tindran lloc a Llardecans, el dimarts 25 d’abril, i a Soses, el dijous 27 d’abril. Totes les trobades seran a les 6 de la tarda.

El cap de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell, Josep Lluís Huguet, destaca que “es faran dues trobades de cada grup temàtic, unes en municipis del nord de la comarca i les altres al sud, amb l’objectiu de facilitar al màxim la participació de la gent i de que tot el territori se senti representat i interpel·lat”.

En aquest sentit, Huguet fa una crida a la participació i a la col·laboració de tothom per a la redacció del Pla, ja que “en aquests tipus de projectes, la participació és fonamental, perquè cal recollir el màxim d’opinions possibles i visions de les persones que viuen i treballen a la comarca, per tal que entre tots i totes definim quin futur volem per als nostres pobles”. 

Malgrat que les trobades són obertes i tenen entrada lliure, es recomana inscriure’s a la pàgina web del Consell Comarcal del Segrià o enviar un correu electrònic a promeco@segria.cat. Es pot assistir a tantes trobades com es desitgi i s’anima a tot l’empresariat, entitats i persones en particular a participar-hi per recollir les seves necessitats, reflexionar-hi de manera conjunta i tenir-les en compte per a la redacció del Pla Estratègic del Segrià.

A més de les aportacions dels participants, el Pla inclourà la diagnosi socioeconòmica de la comarca i un treball tècnic d’anàlisi i proposta d’accions. El pla ha de definir les línies estratègiques necessàries per afrontar els reptes de futur al voltant de l’activitat econòmica vinculada al territori, el despoblament, l’accés a l’habitatge, les oportunitats de treball i de vida en família, el dinamisme cultural i la valorització del patrimoni, els serveis a la ciutadania, el transport públic i les comunicacions o la transició energètica, entre altres.

Durant el mes de març s’han fet quatre taules sectorials a diferents municipis amb l’objectiu de recollir propostes de diversos àmbits econòmics. Així, el dia 15 de març es va fer al Consell Comarcal del Segrià la taula de representants polítics; el 23 de març, l’Escola Agrària d’Alfarràs va acollir la taula amb el sector agrari i agroalimentari; el dia 27 va tenir lloc la trobada amb els sectors de turisme i hostaleria a Alcarràs; i la darrera trobada sectorial va ser el dia 28 a Vilanova de Segrià amb els sectors de la indústria, el comerç i els serveis. També es va fer una primera taula genèrica sobre els escenaris de futur a la comarca el dia de la presentació del Pla Estratègic, el passat 2 de març. 

El procés d’elaboració d’aquest Pla Estratègic és una iniciativa de l’àrea de promoció Econòmica del Consell Comarcal del Segrià i la redacció i les dinamitzacions de les trobades van a càrrec de l’empresa Raiels. El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Consell Comarcal del Segrià
Comparteix

També t'interessarà