El Consell Comarcal tutoritza 11 projectes vinculats a la pedra per impulsar-los

REDACCIÓ
21-11-2019
  • El Consell Comarcal tutoritza 11 projectes vinculats a la pedra per impulsar-los

El Consell Comarcal de les Garrigues ha ofert tutories personalitzades a 11 projectes vinculats a la pedra amb l’objectiu d’adaptar-los a la realitat i les necessitats de les persones i empreses participants. Els projectes es van presentar aquest dimecres, 20 de novembre, a Vinaixa, per part dels empresaris i emprenedors, en el marc de l’acte de cloenda dels seminaris d’innovació i creativitat per a nous models de negoci relacionats amb el món de la pedra.

L’acte va tenir lloc al centre cívic Casa Blanco i va comptar amb la participació de Ramon M. Arbós, coordinador del Projecte Innovador; Isidre Pinyol, coordinador del Pla estratègic territorial de les Garrigues; Josep M. Tarragó, alcalde de Vinaixa; i Jaume Setó, president del Consell Comarcal de les Garrigues.

Entre els projectes destaquen “Chalet La Cantera”, un xalet de luxe com a allotjament que ofereix un museu particular dels diferents tipus de marbre; “Camins de Pedra”, empresa que organitza rutes en bicicleta pels camins de pedra seca de les Garrigues i els seus paisatges d’oli, oliveres i ametllers florits; i “A cau de bosc”, un projecte educatiu d’aprenentatge al bosc que té com a seu un magnífic edifici de pedra.

Els tres seminaris (d’innovació i creativitat, de mercats i models de negoci, de creació de productes i experiències) es van dur a terme durant el mes de juliol al Consell i s’adreçaven a nous models de negoci basats en els sectors econòmics vinculats a la pedra i a gestors del patrimoni associats a la pedra de les comarques de les Garrigues, l’Urgell, el Pla d’Urgell i el Segrià. En acabar els seminaris, es van seleccionar els 11 projectes i, des d’agost fins ara, se’ls han ofert tutories personalitzades, coordinades per Teia Guix de Co-emprèn.

Aquests seminaris s’emmarquen dins del Projecte Innovador del SOC “La pedra com un recurs territorial generador d’activitat econòmica i ocupació”, desenvolupat per Ramon M. Arbós, que es coordina des de les Garrigues amb la participació dels consells comarcals de l’Urgell, Pla d’Urgell i Segrià. L’objectiu del projecte és ajudar a empreses, emprenedors i entitats a desenvolupar activitat econòmica en els diversos sectors vinculats a la pedra.

Pla estratègic territorial de les Garrigues

El projecte innovador del SOC està emmarcat dins del Pla estratègic territorial de la comarca de les Garrigues 2015-2025. Foment del desenvolupament econòmic local i l’ocupació que té com a finalitat concretar una estratègia territorial que determini les accions (serveis i activitats) que caldria impulsar a la comarca en l’àmbit del desenvolupament econòmic local i l’ocupació, atenent a la diversitat socioeconòmica del territori. En la seva elaboració, la participació de persones, entitats i agents, tant públics com privats, permet potenciar el territori i avançar cap a la comarca que la ciutadania vol i és possible.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next