El Consell d'Alcaldies del Segrià trasllada les seves preocupacions a la directora dels Serveis Territorials de Territori

REDACCIÓ / Pau Vilaró
Publicat: 
12-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Consell d'Alcaldies del Segrià trasllada les seves preocupacions a la directora dels Serveis Territorials de Territori
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal del Segrià
  • El Consell d'Alcaldies del Segrià trasllada les seves preocupacions a la directora dels Serveis Territorials de Territori
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal del Segrià

Els alcaldes han manifestat a Josefina Terés el seu malestar per les mancances en el servei de transport regular i escolar, així com la manca d'autobusos cap a l'Institut La Caparrella


Josefina Terés, directora dels serveis territorials del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, ha escoltat les inquietuds dels alcaldes del Segrià durant el Consell d'Alcaldies, que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal. Diversos alcaldes han expressat la seva preocupació a Terés per la manca de servei de transport des dels seus municipis a Lleida, afectant localitats com Alcanó, Alfés, Albatàrrec, Alfarràs, Rosselló, Torrefarrera, Alguaire, Aitona, Sunyer, Benavent de Segrià, Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida, Almatret i Torreserona, entre altres.

Aquesta falta de servei es fa evident tant en el transport regular com en el transport escolar. Un problema específic que afecta més de 15 municipis és la dificultat dels infants i joves per assistir a l'Institut Caparrella. Els alcaldes s'han compromès a proporcionar dades concretes sobre les necessitats d'horaris de cada municipi en relació amb el transport escolar i el transport regular, per tal que es pugui convocar una reunió entre municipis, Territori i Educació i implementar les millores necessàries.

Des de la Paeria de Lleida, el segon tinent d'alcalde Carlos Enjuanes ha assumit la responsabilitat de que Moventis ha de facilitar el transport als escolars des de l'estació d'autobusos fins a la Caparrella. S'ha destacat la necessitat d'incrementar els autobusos i els quilòmetres, i es preveu convocar una reunió específica per recopilar les dades necessàries dels municipis.

Els alcaldes han destacat que molts pares s'han de coordinar des dels pobles per dur els seus fills en vehicles privats, com ha explicat l'Alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona. També s'ha assenyalat que l'autocar ja va ple quan arriba a determinats pobles. Imma Roca, alcaldessa d'Alguaire, ha demanat un canvi de localització de la parada per evitar que la gent gran hagi de caminar llargues distàncies.

Jordi Latorre, alcalde de Torrefarrera, ha lamentat que en l'actual situació, no es pugui reduir el trànsit, cosa que seria ideal per a la sostenibilitat. Mariona Rebull, alcaldessa d'Artesa de Lleida, i altres alcaldes han demanat més servei de transport escolar, sobretot en els primers mesos del curs.

Agustí Jiménez, alcalde de Torre-serona, ha remarcat que molts joves es queden sense espai a l'autobús, generant problemes per als pares que treballen i han de portar els seus fills a l'escola o institut a Lleida.

Terés ha assegurat que estudiarà les queixes i farà gestions per ajustar els horaris de l'Institut Caparrella i de la línia regular.

Comparteix

També t'interessarà