El Consell de les Garrigues elabora un document d'intervenció davant situacions de discriminació al col·lectiu LGBTIQ+

REDACCIÓ
Publicat: 
17-05-2023
Actualitzat: 17-05-2023 12:33
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Consell de les Garrigues elabora un document d'intervenció davant situacions de discriminació al col·lectiu LGBTIQ+
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal de les Garrigues
  • El Consell de les Garrigues elabora un document d'intervenció davant situacions de discriminació al col·lectiu LGBTIQ+
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal de les Garrigues

El document “Deure d’intervenció” ha estat elaborat pel Consell Comarcal de les Garrigues conjuntament amb el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, i amb el suport de l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida i el Departament d’Igualtat i Feminismes del Departament de la Generalitat de Catalunya, per tal de conscienciar aquest col·lectiu professional que, en una situació de risc discriminatori per raons de gènere, té el deure d’intervenció.

Des del SAI (Servei d’Atenció Integral) del Consell Comarcal de les Garrigues s’ha elaborat un tríptic, tant en format físic com digital, que fa arribar a tots els i les professionals de l’administració pública. En el document s’explica, amb detall i claredat, com s’ha d’actuar en cas que es tingui sospita fonamentada o coneixement de discriminació o violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. En aquestes situacions, els i les professionals tenen el deure de comunicar-ho als cossos i forces de seguretat i a l’òrgan competent.

En paraules del president comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, “aquesta acció dona continuïtat al projecte que vam iniciar l’any 2021 de crear materials informatius i formatius pel personal de l’Administració”.

Comparteix

També t'interessarà