El Consell del Pla d'Urgell inicia un pla d'accions per reduir a zero la xifra d'escolars sense transport

REDACCIÓ
Publicat: 
13-09-2023
Actualitzat: 13-09-2023 9:24
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Consell del Pla d'Urgell inicia un pla d'accions per reduir a zero la xifra d'escolars sense transport
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal del Pla d’Urgell

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell vol que tots els municipis de la comarca, més enllà de Mollerussa com a capital, s’incorporin a la taula de planificació escolar per tal de col·laborar amb el departament d’Educació en la gestió del transport als instituts. L’ens ha fet un balanç positiu aquest dimarts de les xifres d’inici de curs: 720 alumnes, 50 més que el curs passat, han obtingut plaça de transport en una de les 19 rutes sota la seva gestió, gràcies a la revisió d’itineraris, parades i capacitats, que han permès que la llista d’espera es redueixi al nombre final, a dia d’avui, de 5 alumnes en llista d’espera.

El president Carles Palau ha reiterat que l’objectiu és que totes les famílies amb estudiants que vulguin estudiar ESO, batxillerats o cicles formatius al Pla d’Urgell tinguin transport escolar col·lectiu garantit en un futur proper. Per aquest motiu, també plantejarà a les instàncies corresponents que les concessions de línies regulars de transport discrecional de passatgers que fan servei a la comarca s’hi tingui en compte l’habilitació de parades als instituts. “L’objectiu ha de ser zero persones en llista d’espera. Tothom ha de tenir accés al transport escolar”, ha afegit el Palau que ha agraït als serveis territorials d’Educació a Lleida, a les famílies i les AMPES que les representen, als transportistes i a l’equip tècnic del Consell, la participació i la tasca realitzada en la recerca de solucions al llarg d’aquest darrer mes i mig, que ha coincidit amb els primers dies de nou govern comarcal.  

Per normativa, el transport escolar gratuït està vinculat al centre d’adscripció i l’aprofitament de les places restants és de pagament per als usuaris que, en cas d’haver-hi places disponibles, obtenen una plaça. En aquest sentit, el vicepresident primer Jordi Martínez ha reblat que el repte és la plena participació municipal a través del Consell ens els instruments de planificació escolar existents i que “els criteris pedagògics prevalguin davant dels econòmics”, en al·lusió al dret de les famílies a escollir centre de secundària.  

Està previst que el Consell Comarcal del Pla d’Urgell publiqui en els propers dies a la seu electrònica la darrera assignació de places corresponents a la segona convocatòria per a transport escolar no obligatori.  

Comparteix

També t'interessarà