El Consell del Segrià celebra el Dia de les Dones amb diferents activitats en 6 poblacions

REDACCIÓ
Publicat: 
02-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Consell del Segrià celebra el Dia de les Dones amb diferents activitats en 6 poblacions
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal del Segrià

El Consell Comarcal del Segrià ha impulsat, a través del programa ‘Al Segrià, iguals’ i del Servei d'Atenció i Informació a les Dones (SIAD), i en col·laboració amb els diferents ajuntaments implicats i entitats diverses, un seguit d’actes a la comarca en motiu del 8M-Dia Internacional de les Dones. Seran, concretament, activitats en sis poblacions (Artesa de Lleida, Alfarràs, Lleida, Els Alamús, Almacelles i Corbins), on es podrà gaudir, entre d’altres, de cinema, exposicions i xerrades.

Per ordre cronològic, el primer d’aquests actes arribarà diumenge vinent, 5 de març, al Teatre Municipal d’Artesa de Lleida, on es podrà veure la pel·lícula ‘Sufragistes’. La projecció començarà a les 18:00 hores i posteriorment es farà un col·loqui i s’oferirà un refrigeri.

El dilluns 6 serà el torn d’Alfarràs, que serà l’escenari de la xerrada ‘Com ens oprimeix el gènere?’, a càrrec de la psicòloga Anna Lloret. L’acte se celebrarà a les 18:00 hores a la Sala d’actes de l’Ajuntament i està coorganitzat amb el Grup d’Esplai El Segrià d’Alfarràs.

Com cada any, el dimecres 8 el Consell Comarcal participarà en l’acte central institucional del Dia Internacional de les Dones, que aquest any tindrà lloc a la plaça Blas Infante de Lleida a les 12:00 del migdia. Prèviament, a la façana de la seu del Consell Comarcal es farà, com és habitual en aquesta data, la penjada de la lona lila.

Encara al dia 8, s’han programat dos actes més a Els Alamús i Almacelles. Començant pels Alamús, el Casal acollirà a les 18:00 hores la xerrada ‘Com ens oprimeix el gènere?’, amb Anna Lloret, un acte que compta amb el suport de l’Associació de Dones dels Alamús. Una hora més tard, a les 19:00 hores, el Casal d’Almacelles serà l’espai on se celebrarà una dinamització de l’exposició ‘Històriques. Dones que han fet història’.

D’altra banda, durant tota la setmana es podrà veure l’exposició ‘Bugada i safareig al Segrià’ al nou edifici del Consell Comarcal del Segrià, ubicat al número 15 del carrer Jaume II de Lleida. La mostra esdevé un homenatge a les dones rurals, recuperant una part invisibilitzada del treball realitzat per les dones, i dona a conèixer els espais de bugada de la comarca, alguns dels quals encara existeixen.

Per últim, el divendres 10 de març, la Sala 1 d’Octubre de Corbins acollirà la xerrada ‘Com ens oprimeix el gènere?’, amb Anna Lloret. 

Consell Comarcal del Segrià
Comparteix

També t'interessarà