El consistori habilita un observatori d’aus als aiguamolls de Rufea

REDACCIÓ
27-12-2019
  • El consistori habilita un observatori d’aus als aiguamolls de Rufea

L’ajuntament ha acabat les obres de construcció d’una torre per a l’observació d’aus als aiguamolls de Rufea. Aquesta és una de les principals actuacions que contemplava la segona fase de les obres de recuperació d’aquest espai, a banda de la creació d’un estany per a la reproducció d’amfibis i una “torre de la biodiversitat”.

Les obres per fer aquests tres espais van començar el setembre passat i el seu objectiu és dotar els aiguamolls dels equipaments necessaris per potenciar-ne l’ús per la ciutadania i, al seu torn, protegir aquest espai mediambiental únic.

El següent objectiu del consistori a Rufea és plantar més arbres i arbustos per la zona, així com construir una passarel·la a l’estany gran per donar continuïtat al camí perimetral existent “per poder observar els estanys més a prop”. Així mateix, el consistori també instal·larà taules, bancs i aparcabicicletes, a part de millorar tota la senyalització de la zona.

Aquesta segona fase del projecte de millora dels aiguamolls de Rufea té un pressupost de 148.175,63 euros, IVA inclòs, i compta amb finançament de la Unió Europea gràcies a un projecte per fomentar el desenvolupament sostenible dels territoris transfronterers d’Espanya, Andorra i França.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta