El Cor del Segrià tanca la 17a edició del cicle Segrià Corals

REDACCIÓ
Publicat: 
22-11-2023
Actualitzat: 22-11-2023 7:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Cor del Segrià tanca la 17a edició del cicle Segrià Corals
    Peu de foto: 
    Foto: Consell Comarcal del Segrià

El Consell Comarcal del Segrià ha homenatjat aquest 19 de novembre l’Any Internacional del diàleg com a garantia de pau amb el concert del Cor del Segrià, que ha tingut com a escenari el Pavelló Municipal de Torres de Segre, aplegant prop de 500 persones.

El Cor del Segrià, amb la col·laboració d’UniCorn i Ensemble UdL, cor i orquestra de la Universitat de Lleida, sota la direcció de Robert Faltus, ha estat l’encarregat de posar la música al concert de cloenda de la 17a edició del cicle Segrià Corals, impulsat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià i amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Agnès Sellés ha estat la conductora de l’acte presentat als poetes que recitarien a continuació, guanyadors dels Premis Recitació poètica del Segrià 2022. Enric Camats ha obert l’acte amb el poema Quan mor una llengua, de Miguel León-Portilla, Camats va ser el guanyador en categoria “millor rapsoda jove”. A continuació Alba Reñé ha recitat el poema Incípit, de Caterina Albert i Paradís, Reñé va ser la guanyadora en categoria “millor poema original”.

Acte seguit s’han fet els parlaments oficials, durant els quals s’ha destacat la gran feina de les corals en defensa de les tradicions i de la cultura catalana i posant en valor la tasca de les associacions corals en el territori. També ha fet un especial agraïment als cantaires per plenar els pobles de la comarca de cultura gràcies als concerts que fan al llarg de l’any dins el cicle Segrià Corals.

L'actuació ha estat dirigida per Robert Faltus, ell ha estat qui ha arranjat les peces que es van interpretar. En primer lloc l’orquestra Ensemble UdL ha intepretat «Sarabande», «Pavane Op. 50» i «For the Love of a princess». El repertori del Cor del Segrià, que ha cantat a continuació conjuntament amb el cor UniCorn UdL, ha interpretat ‘We are the world’, de Michael Jackson i Lionel Richie; ‘Imagine’, de John Lennon; «Cant de la pau», de Pep Sala i «Heal the world», de Michael Jackson.

El Cor del Segrià ha estat composat per la majoria de les corals que han format part durant tot l’any dels concerts del cicle Segrià Corals. Les 10 corals que han cantat al Cor del Segrià han sigut Coral La Lira, de Torres de Segre, Coral Flor d’Espígol, de Rosselló, Coral Veus del Roser, d’Almacelles, Coral Bell Camp, d’Alguaire, Coral La Palometa, de Puigverd de Lleida, Coral Estels de l’ACDA, d’Almacelles, Coral Alzina, d’Alcarràs, Coral Clamor, de Soses, Coral La Primavera, d’Artesa de Lleida i Coral El Roser, de Massalcoreig.

Comparteix

També t'interessarà