El Dansàneu "de rècord" reforça el patrimoni, l'ètica i la pedagogia com a valors del territori

REDACCIÓ
Publicat: 
30-07-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Dansàneu "de rècord" reforça el patrimoni, l'ètica i la pedagogia com a valors del territori
    Peu de foto: 
    Dansàneu / Rut Soler (ACN)

El Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu, tanca aquest diumenge la seva edició més ambiciosa després d'ampliar el nombre d'espectacles, espais i dies de programació. L'organització considera que la diversitat de gèneres de les 32 propostes ha fet atraure a unes 5.000 persones per gaudir dels escenaris singulars de les Valls d'Àneu durant els 9 dies de festival. Tot plegat, en una edició on l'objectiu ha estat celebrar els quaranta anys del Consell Cultural de les Valls d'Àneu i reforçar, així, els seus valors com ho són posar el patrimoni, l'ètica i la pedagogia al servei del territori. Artistes com Queralt Lahoz, Toti Soler, Maria Coma i una exposició amb gravats d'Oriol Vilapuig, han estat alguns dels plats forts del festival.

La directora artística del Dansàneu, Rut Martínez, ha assegurat que la "marca de la casa" com ho és la transversalitat de gèneres en la programació ha fet possible una edició de "rècord" tant pel que fa al nombre de propostes com d'afluència de públic.

"Potser també és degut al número rodó del 40è aniversari del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, ha reconegut Martínez, qui considera que la cultura és el "motor" de transformació del territori amb propostes "diferents" que posin la gent "al centre". "De fet, és el que està fent el consell durant quaranta anys", ha conclòs.

'Formes d'oli i aigua' de l'artista Oriol Vilapuig i produïda pel Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) va obrir divendres 21 de juliol la 32a edició del Dansàneu a l'església de Sant Joan a Isil amb l'objectiu d'apropar la ciutadania projectes d'un alt valor patrimonial, així com les diferents propostes que combinen dansa, música, teatre, natura, literatura i audiovisual del festival.

Una altre plat fort de l'edició d'enguany va anar a càrrec de l'artista multidisciplinar Maria Coma, qui va presentar l'espectacle Vocal Roots a l'església de Santa Maria d'Àneu a Escalarre.

Els projectes en residència van ser els protagonistes dijous dia 27 de juliol, quan el públic va poder gaudir des de la peça coreogràfica de la companyia de Miquel Barcelona a ROJOS fins als projectes d'Aimar Pérez Galí, Víctor Pérez, Adrián Vega i Marina Pravkina o la producció 'Condens' de Magí Serra.

La cantant Queralt Lahoz amb la presentació del seu àlbum 'Pureza' ha estat un dels colofons finals de l'edició al recinte firal d'Esterri d'Àneu, amb la col·laboració del bailaor José Manuel Álvarez.

Comparteix

També t'interessarà