El Dansàneu encara la recta final

REDACCIÓ
28-08-2020
  • El Dansàneu encara la recta final

El Festival Dansàneu va encarar ahir la recta final fomentant l’encontre i la barreja entre artistes fins diumenge. Així, ahir a la nit estava previst al recinte firal d’Esterri d’Àneu l’espectacle de música i ball de la mà d’El Petit de Cal Eril i la ballarina Montserrat Selma, que va esgotar totes les entrades. Avui a les 19 hores també a Esterri serà el torn del circ contemporani de Nilak, que s’afegirà a la música d’arrel del percussionista pirinenc Arnau Obiols. Posteriorment, a les 23 hores al Jardí de Gallimó d’Esterri actuarà Marala Trio, integrat per Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Montfort. Al matí tindrà lloc una excursió per la vall de Son.

Per demà, el Dansàneu ha programat un concert de música tradicional a càrrec del Duet Daura a les 12.00 hores al Jardí de l’Hostal Valls d’Àneu, a Esterri. L’acordionista i compositora Pilar Planavila i el músic de folk Ivan Cano presentaran el treball El bagul de la música tradicional i donaran a conèixer instruments tradicionals i interpretaran diversos temes occitans i catalans.

Un dels plats forts de dissabte serà l’espectacle Ovidi 25, produït per Barnasants per commemorar els 25 anys de la mort d’Ovidi Montllor, que tindrà lloc a les 19 hores al recinte firal d’Esterri. Aquell mateix dia, l’església dels sants Just i Pastor de Son també acollirà a les 23.00 hores l’actuació de Nerea Martínez, que presentarà Biraka, una barreja de música tradicional i de dansa contemporània.

Més de 600 persones han vist espectacles en ‘streaming’

Unes 600 persones van seguir els streamings dels dos primers espectacles retransmesos en directe per pal·liar l’impacte de la reducció d’aforament. S’ha de recordar que, entre altres mesures com la cancel·lació dels tastos de productes i el servei de begudes, el festival va rebaixar l’aforament dels espectacles a un terç després que el president de la Generalitat, Quim Torra, anunciés dilluns noves mesures a causa de la Covid-19. En aquest sentit, la Xarxa de Televisions Locals i Lleida TV va posar a disposició del festival un canal propi per poder emetre en streaming tots els espectacles.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta