El Dansàneu es manté però amb una tercera part de l'aforament

REDACCIÓ
25-08-2020
  • El Dansàneu es manté però amb una tercera part de l'aforament

El Festival de Cultures del Pirineu, el Dansàneu, continuarà amb la programació de la vint-i-novena edició combinant el format presencial amb la retransmissió en streaming dels espectacles, a fi de complir les indicacions del Procicat i Cultura després que el Govern prohibís ahir les reunions de més de deu persones en l’àmbit públic i privat.

En aquest sentit, s’ha reajustat l’aforament dels espectacles a un terç de la capacitat, s’han anul·lat els tastos de productes i els nuclis de convivència que hi assisteixin com a públic hauran de ser de menys de deu persones. Així mateix, la direcció del certamen ha acordat amb la Xarxa de Televisions Locals i Lleida TV obrir un canal específic per oferir els espectacles en streaming i de manera gratuïta. Val a destacar que la proposta cultural d’ahir, dedicada a la poetessa i musicòloga Palmira Jaquetti (vegeu el desglossament), va tenir lloc a l’exterior de l’església de Sant Pere de Sorpe i que el festival d’aquest 2020 potencia els espectacles programats a l’aire lliure i que incloguin amplis aforaments. En la mateixa línia, es recuperen espais de gran format com el recinte firal d’Esterri d’Àneu i se n’incorporen de nous com el castell de València d’Àneu i el Jardí de Gallimó d’Esterri.

Així mateix, el recinte firal d’Esterri acollirà avui a les 23 hores l’estrena de Des-espera de Les Impuxibles, la companyia que formen Clara Peya i Ariadna Peya, un encàrrec del Dansàneu en què Ariadna Peya i Marc Soler faran un viatge a través de cinc peces musicals dibuixant escenes amb el cos, la gestualitat i la paraula.

Homenatge a Palmira Jaquetti

L’exterior de l’església de Sant Pere de Sorpe va acollir ahir l’espectacle de música i teatre Palmira, en record a la musicòloga i poetessa Palmira Jaquetti, de la qual aquest any es commemora el 125 aniversari del naixement. La veu d’Elisenda Rué i la guitarra d’Izan Rubio van recordar Jaquetti a través de la dramatització dels seus dietaris i una recopilació de cançons que va escriure a la dècada del 1930. Abans de l’actuació, la comissària de l’Any Jaquetti, Carme Oriol, i el músic Artur Blasco, van glossar la figura de Jaquetti i el seu vincle amb el Pallars.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta