El Dansàneu posa punt i final a la seva 31a edició

ACN
Publicat: 
31-07-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • El Dansàneu posa punt i final a la seva 31a edició
  Peu de foto: 
  Rut Solé - Dansàneu (ACN)
 • El Dansàneu posa punt i final a la seva 31a edició
  Peu de foto: 
  Anna Berga (ACN)
 • El Dansàneu posa punt i final a la seva 31a edició
  Peu de foto: 
  Rut Solé - Dansàneu (ACN)
 • El Dansàneu posa punt i final a la seva 31a edició
  Peu de foto: 
  Rut Solé - Dansàneu (ACN)

El Dansàneu posa aquest diumenge punt i final a la seva 31a edició després de 8 dies centrats en combinar dansa, música i patrimoni a les Valls d'Àneu, al Pallars Sobirà. Des de l'organització han destacat els nous espais, alguns privats, que s'han incorporat a la programació d'enguany, així com els encàrrecs que el festival ha fet a artistes de referència, entre ells al ballarí i coreògraf Jon Maya, encarregat de cloure el festival. També han valorat positivament la "molt bona assistència de públic" que ha exhaurit de nou les entrades en propostes de petit format, com ara l'actuació de Xavi Torres i Karen Lugo a Son o el Tastàneu. Marina Rossell, Marc Parrot, Núria Guiu o Tarta Relena, són alguns dels artistes que hi han actuat.

L'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya va donar el tret de sortida al Dansàneu el diumenge 24 de juliol i, en aquests vuit dies, el certamen ha acollit prop d'una trentena de propostes artístiques de tipologia diversa en diferents poblacions i espais de les Valls d'Àneu.

El ballarí i expert en dansa d'arrel basca Jon Maya, director de la companyia Kukai Danza i que compta amb tres Premis Max, és l'encarregat de cloure el certamen al vespre amb una actuació d'encàrrec creada per a l'ocasió al monestir de Santa Maria d'Àneu. Es tracta d'un diàleg amb la tradició i la contemporaneïtat a través d'un solo ballat i ocasionalment en conversa amb un músic en directe.

L'edició ha comptat amb les actuacions d'artistes com ara Marina Rossell, Tarta Relena, Núria Guiu o Joana Serrat, entre molts altres. L'organització també destaca d'enguany els encàrrecs fets a artistes. A banda de Jon Maya, altres propostes singularitzades per al certamen han estat el diàleg artístic entre el pianista luxemburguès Francesco Tristano amb els ballarins Iratxe Ansa i Igor Bacovich o l'actuació singular de dissabte del polifacètic músic i productor Marc Parrot, que va presentar el seu onzè disc, 'Els fets i l'atzar', amb una actuació en col·laboració amb la ballarina Aina Alegre.

La directora artística del festival, Rut Martínez, també ha destacat els tres nous espais que s'han incorporat a la programació d'enguany. "El públic descobreix nous indrets, a vegades fins i tot espais privats que s'obren amb el pretext del Dansàneu i gràcies a la generositat de les persones del territori", ha explicat.

Des de l'organització del Dansàneu, el president del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, Ferran Rella, ha valorat positivament l'edició pel que fa a l'assistència de públic, que ha estat "molt bona" i ha afegit que les propostes de petit format han aconseguit exhaurir les entrades disponibles. "Parlem d'una afluència de públic sostinguda durant tota la setmana, amb persones que fidelitzen la seva participació en el festival i que s'hi estan força dies", ha afirmat.

El Dansàneu, el Festival Cultures del Pirineu, té com a objectiu reivindicar el Pirineu com a escenari cultural de primer ordre i protegir els drets culturals de la ciutadania de les Valls d'Àneu, en un context territorial en què no hi ha teatres ni auditoris que programin de manera estable.

Comparteix

També t'interessarà