El desè aniversari de la BSUM i un monòleg sobre el català d'Òscar Andreu aquest cap de setmana a Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
15-05-2024
Actualitzat: 15-05-2024 11:18
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El desè aniversari de la BSUM i un monòleg sobre el català d'Òscar Andreu aquest cap de setmana a Lleida
    Peu de foto: 
    Banda Simfònica Unió Musical de Lleida (BSUM) ©Ajuntament de Lleida
  • El desè aniversari de la BSUM i un monòleg sobre el català d'Òscar Andreu aquest cap de setmana a Lleida
    Peu de foto: 
    Òscar Andreu ©Ajuntament de Lleida

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida (BSUM) celebra els seus deu anys de vida amb un concert d’aniversari que tindrà lloc aquest diumenge, dia 19, a la sala simfònica de l’Auditori Municipal Enric Granados. En aquest concert, la BSUM, amb Esteve Espinosa com a director, interpretarà una selecció d’obres de tots els gèneres i estils que la banda ha anat interpretant des dels seus inicis com a formació resident de l’Auditori, l’any 2014. Encara queden algunes entrades disponibles per assistir a aquest concert.

El públic podrà gaudir de música simfònica clàssica, òpera, gèneres i formes musicals de la tradició popular, sarsueles i pasdobles, música per a cinema i grans musicals, pop instrumental i vocal, poemes simfònics contemporanis i altres formes d’espectacle.

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida és una associació sense ànim de lucre amb l’objectiu de promocionar la música en tots els seus àmbits com a mitjà de creixement personal i social utilitzant l’associacionisme musical, sense cap distinció social, religiosa, política, econòmica ni de gènere.

“Crida als ocells de colors llampants”, d’Òscar Andreu

El comunicador i humorista Òscar Andreu presenta el seu primer monòleg d’stand-up sobre la seva experiència com a catalanoparlant a Catalunya. Crida als ocells de colors llampants està de gira pel territori i arriba a Lleida aquest dissabte, dia 18 de maig, al Teatre Municipal de l’Escorxador (a les 20 h), també amb les últimes entrades disponibles.

El fil conductor és el català i exposa els símptomes que poden conduir a la desaparició d’una llengua. En el monòleg s’intenta explicar el comportament dels parlants de català. Durant poc més d’una hora, l’autor explica la seva biografia lingüística, les aventures esbojarrades d’un català catalanoparlant a la capital de Catalunya, repassa la història de la llengua i aprofita per descriure un seguit de comportaments molt peculiars propis de la majoria dels parlants.

Ambdues propostes s’inclouen en el marc de la programació estable d’arts escèniques i música LaTemporada Lleida.

Comparteix

També t'interessarà