El Dipòsit del Pla de l'Aigua acull la instal·lació “Poc Ploc”

REDACCIÓ
Publicat: 
29-09-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Dipòsit del Pla de l'Aigua acull la instal·lació “Poc Ploc”
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

Creada pel col·lectiu Instantropia es pot visitar fins diumenge 1 d’octubre en el marc de les Festes de la Tardor


La instal·lació “Poc Ploc”, creada per col·lectiu Instantropia, es pot visitar aquests dies a l’espai de l’històric Dipòsit del Pla de l’Aigua. Ja es va poder veure el cap de setmana durant l’Obert Centre Històric, i es manté els dies de les Festes de la Tardor, fins diumenge 1 d’octubre.

Poc Ploc és una instal·lació que reflexiona sobre la relació que, com a societat, tenim amb els recursos hídrics. Els darrers anys, i especialment aquest estiu, la situació de sequera al territori lleidatà ha sigut extrema. Es tracta d'una problemàtica que amenaça el teixit productiu de l'horta i evidencia els perills d'una crisi climàtica difícil de revertir. L'espai mostra el camí difícil, complex, i a vegades confús que fa l'aigua abans d'arribar a nosaltres, on les fuites són tan literals com simbòliques, i on el repartiment dels recursos es deu, massa sovint, a un criteri especulatiu.

La proposta es va presentar en l’activitat Hola Primavera al carrer Lluís Besa el passat mes de març i ara arriba en un nou format al Dipòsit.  L'espai convida a endinsar-se en un laberint de tubs d'aigua disposats sense sentit, malmesos i, fins i tot ferits, per recollir unes poques gotes d'aquest patrimoni líquid que se'ns escapa a poc a poc, posant-les dins la petita ampolla que el visitant es pot emportar a casa. 

Comparteix

També t'interessarà