El Festival de Música de l'OJC resisteix malgrat les restriccions sanitàries

REDACCIÓ
05-11-2020
  • El Festival de Música de l'OJC resisteix malgrat les restriccions sanitàries

L’Orquestra lleidatana té com a una de les seves funcions portar la música arreu del territori i el seu Festival de Música té programades 70 activitats musicals en més de 40 poblacions

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) té marcats com un dels seus objectius fundacionals que l’accés a la música de cambra i simfònica sigui possible, no només a les grans capitals i als grans auditoris, sinó també a poblacions petites i amb menys recursos.

Per aquesta raó, el Festival de Música, que va presentar el mes passat, recorre diverses poblacions de tota la demarcació de Lleida i també fa especial atenció a diversos col·lectius que no tenen de forma regular aquest tipus d’activitats culturals al seu abast més pròxim, com ara són les escoles i els col·lectius més vulnerables de centres amb discapacitat intel·lectual o gent gran amb dependència i/o Alzheimer a través del programa “Apropa Cultura”.

Per tal que aquestes iniciatives no es perdin, l’OJC ha decidit seguir endavant amb la seva programació, però atenent a les noves mesures establertes per la Generalitat arran de la pandèmia, aquests concerts es faran via streaming mentre durin aquestes noves restriccions.

És el que farà per exemple el Meraki Trio, que havia de visitar el Centre Cívic Cappont i el Centre Cívic Bordeta de Lleida aquest 7 de novembre, o el VII Ensemble el 8 de novembre a Almatret. Així doncs els concerts no s’anul·laran sinó que seran accessibles a través d’Internet.

Segons Alfons Reverté, director de l’OJC, l’accés a la cultura s’ha demostrat com un bé essencial i l’Orquestra té l’obligació i voluntat d’adaptar-se a qualsevol circumstància per fer efectiu aquest propòsit.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta