El festival 'desDeCasaFest' finalitza amb un cap de setmana dedicat a la literatura lleidatana

ACN
27-04-2020
  • El festival 'desDeCasaFest' finalitza amb un cap de setmana dedicat a la literatura lleidatana

'DesDeCasa Fest', el festival en streaming amb accent lleidatà, ha finalitzat aquest diumenge després de dos caps de setmana en què la música, les lletres i les arts escèniques han estat les protagonistes. El festival, impulsat per la plataforma cultural 'Ilerdam Videas', va néixer arran de la crisi del coronavirus i la conseqüent interrupció de la programació cultural. Va començar el 18 i 19 d'abril amb actuacions musicals, mentre els dies 25 i 26 d'abril s'ha centrat en la literatura i arts escèniques. Un dels organitzadors, Carles Hernàndez, ha explicat que estan "molt contents" amb l'acollida que ha tingut la iniciativa perquè ha donat visibilitat a autors lleidatans i perquè ha ajudat a fer "xarxa" entre artistes i públic.
Carles Hernàndez considera que el certamen ha complert els objectius del festival que, per una banda, eren enaltir l'ofici dels artistes lleidatans i reivindicar la seva tasca, i per l'altra Ilerdam Videas vol fer "xarxa" entre artistes i públic.

De fet, Hernàndez ha explicat que el festival ha ajudat a diversos artistes a "fer el salt digital", ja que n'hi havia "que no havien fet mai un directe a través d'Instagram i ara en comencen a fer". També ha dit que una discogràfica s'ha interessat en un autor que va fer el seu primer directe al certamen. "Els artistes estan molt contents i ens demanen que fem més coses. I la resposta és sí", ha afegit.

Mitjançant un sistema de taquilla inversa, el públic ha escollit el preu de cadascun dels espectacles, performances o concerts que la quarantena d'artistes i autors han ofert a través d'Instagram i d'altres plataformes. Tot i que el festival ja ha finalitzat, Hernàndez ha dit que la taquilla inversa es mantindrà oberta fins, mínim, el 15 de maig. També ha dit que en les properes setmanes totes les actuacions es penjaran a la pàgina web d'Ilerdam Videas i al canal de Youtube de la plataforma cultural.

El primer cap de setmana del 'desDeCasa Fest' va comptar amb les actuacions musicals de Meritxell Gené, Xavier Baró, Al Spear, Lauzeta, Berta Puigdemasa o Lo Pardal Roquer, entre altres. El dies 25 i 26 el certamen ha acollit lectures i dramatitzacions d'autors lleidatans i també de lectors mediàtics com l'empresari Tatxo Benet, l'actriu Txe Arana, la periodista Mari Pau Huguet o l'actor Abel Folk.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta