El festival Esbaiola’t abaixa el teló amb èxit absolut

redacció
24-07-2017
  • El festival Esbaiola’t abaixa el teló amb èxit absolut
  • El festival Esbaiola’t abaixa el teló amb èxit absolut

Tot i que hi havia previsions de pluja tots els dies, el temps ha respectat la desena edició del Festival de Teatre de les Valls d’Àneu, Esbaiola’t, excepte el divendres al matí, que va caure un bon xàfec. 

L'Esbaiola't va abaixar ahir el teló amb el 88,57% de les entrades de pagament venudes. Això suposa un total de 7.814 de les 8.755 posades a la venda i és, a més, un 10% més que l’any passat. A més, enguany el festival ha començat el dijous (un dia abans) i la fòrmula ha funcionat, ja que el primer dia hi havia molta gent i es va gairebé omplir l'espectacle Suite, de Pepa Plana, i Mon pare és un ogre, de La Baldufa. Aquesta companyia de teatre ha aprofitat els 10 anys del festival per estrenar aquest nou espectacle, també familiar, però amb un to més dramàtic al que ens tenen acostumats. La idea dels organitzadors és consolidar el dijous i intentar allargar la durada del festival per convidar a gaudir, no només del teatre, sinó també de la cultura i el paisatge del Pallars, un escenari inigualable.

El codirector artístic del certamen, Carles Pijuan, va destacar ahir el “bon ambient del festival, sense aglomeracions destacables”. Així mateix, els responsables del festival pretenen consolidar els quatre dies d’Esbaiola’t (un més que en edicions anteriors) per als propers anys.

Una oportunitat per veure arts escèniques en tots els seus formats

Alguns dels espectacles que més aclamació han tingut han estat el breu però intens "Dans l'atelier" de les belgues Tof Theatre. El Guillem Albà amb la seva proposta d'humor i música "La Marabunta" o els illencs Circ Eias amb un "In tarsi" que ha fet vibrar al públic amb acrobàcies impossibles. Els joveníssims artistes de la Petiestable de l'Aula de Teatre de Lleida, que han estat aclamats pel públic després d'omplir dos cops la sala amb "Landscape", una visió jove de la situació dels refugiats.

També han causat sensació als carrers els artistes de La Dinamo, fent ballar funky als petits i grans amb "Music on Cicles" o el Cirque Hirsute amb "Les Butors", que ha sorprès amb uns equilibris rodants i ha deixat amb la boca oberta als espectadors, que s'han quedat fins diumenge al vespres per tancar la 10a edició del Festival. 

El teatre familiar llueix sense complexos

L'Esbaiola't demostra de nou que hi ha un espai d'espectacles en què la canalla pot gaudir de la qualitat a sobre d'un escenari acompanyats de la família. A més, les ganes de participació han quedat demostrades perquè enguany el programa apostava per una bona dosi de formats taller: un de capgrossos, un altre en que s'aprenia com fer servir titelles de gran format per a després fer-ne una desfilada o també el taller d'estimulació musical amb Totsona per a canalla de 6 a 18 mesos. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta