⏯️ El Festival _potFest 2022 embellirà el barri de la Bordeta

REDACCIÓ
Publicat: 
13-03-2022
Actualitzat: 13-03-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ El Festival _potFest 2022 embellirà el barri de la Bordeta

Lleida acollirà per segona vegada el festival d’art urbà _potFest. El passat divendres, el paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat pel regidor de Joventut, Festes i Esports, Ignasi Amor, i del director del festival, Carlos Hernández, va presentar l’edició del 2022 que se celebrarà al barri de la Bordeta del 4 al 10 d’abril amb l’objectiu de posicionar-lo com un esdeveniment de ciutat, que arreli a la programació cultural, millorar i embellir el paisatge urbà i aconseguir la participació i complicitat de la ciutadania.

El paer en cap va explicar que “l’art urbà ha experimentat en les dues darreres dècades una evolució i creixement exponencials. Dins els diferents corrents de l’art contemporani, l’art urbà ha esdevingut un dels principals, amb una força i capacitat de transformació urbanística i social totalment contrastades”. Les tendències actuals de l’art urbà proposen una integració d’aquest amb els entorns urbanístics, aconseguint una comunió entre els murals i els edificis de la trama urbana.

Així mateix, l’alcalde va posar de relleu que “fruit de més de 25 anys de dinamització cultural dins l’art urbà, la ciutat de Lleida va donar un pas endavant l’any passat en l’organització d’activitats a l’entorn d’aquesta disciplina artística i organitza aquest festival d’àmbit nacional i internacional, on participaran artistes de renom i reconegut prestigi dins aquesta matèria i oferirà a la ciutadania lleidatana la possibilitat d’entrar en contacte amb aquesta modalitat d’art mural”. 

L’art urbà ha experimentat en les dues darreres dècades una evolució i creixement exponencials. Dins els diferents corrents de l’art contemporani, l’art urbà ha esdevingut un dels principals, amb una força i capacitat de transformació urbanística i social totalment contrastades. Les tendències actuals de l’art urbà proposen una integració d’aquest amb els entorns urbanístics, aconseguint una comunió entre els murals i els edificis de la trama urbana.

El regidor va explicar que aquest 2022 es dona continuïtat a aquesta iniciava i enguany el festival es desenvoluparà al barri de La Bordeta, on es pintaran 4 murals de gran format i es realitzaran els tallers participatius. Tot i això, el festival Lleida _potFest vol mantenir el seu lligam amb el barri on va néixer, el del Centre Històric, per la qual cosa es realitzarà un cinquè mural en aquest barri i així consolidar el compromís del festival en la recuperació de murs i parets mitjaneres des d’un punt de vista artístic que donin al barri la força i identitat d’aquestes obres murals.

Comparteix

També t'interessarà