El furor pels clicks arriba a Lleida

L. GARCÍA
07-12-2018
  • El furor pels clicks arriba a Lleida
  • El furor pels clicks arriba a Lleida

La primera edició de LleidaClick va obrir ahir les portes al pavelló 4 dels Camps Elisis amb bona afluència de públic i el fervor dels apassionats pels Playmobil per trobar aquella peça nova per ampliar la col·lecció. La fira compta amb unes 6.000 peces i deu expositors procedents majoritàriament de Catalunya, però també d’Andalusia, Madrid i Aragó. L’organització preveu que entre 5.000 i 6.000 visitants passin fins diumenge per la fira, on es puguin trobar les últimes figures de la factoria alemanya fins a peces de col·leccionista fabricades durant els anys 70 i 80. En dates pròximes a les festes nadalenques, el caganer és la figura estrella, sobretot entre els més petits.

Personalitzar les figures és una de les màximes dels expositors per agradar als col·leccionistes. Josep Gallardo, de Barcelona, compta a la seua parada amb peces que van des de heavies i la saga de Harry Potter fins a Freddie Mercury i de la Segona Guerra Mundial. Per a l’ocasió, també tenen molta tirada els ninots de Carles Puigdemont. Gallardo va explicar que, al món Playmobil, les peces més buscades són del príncep de Beukelaer, l’estàtua de la llibertat en verd i el monjo medieval pèl-roig. Els preus varien entre deu i quinze euros, encara que les més cotitzades poden arribar a costar fins a trenta-cinc euros. Des de Sevilla, Felipe Barroso va assenyalar que utilitzen les últimes tècniques per elaborar les figures, com la impressió 3D, vinil i calques a l’aigua. Entre la seua col·lecció, hi ha personatges customitzats com els seguidors del Lleida Esportiu, mossos d’esquadra i simpatitzants de partits independentistes, encara que també hi ha altres figures nazis o franquistes.

La fira es complementa amb l’exposició de vint diorames i activitats paral·leles, com concursos i inflables per als més petits. La diversió, per a totes les edats, està assegurada.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

A nivell local, voteu prioritzant al candidat/a o al seu partit?