El Govern aprova abaixar un 30% les taxes universitàries

REDACCIÓ
01-07-2020
  • El Govern aprova abaixar un 30% les taxes universitàries

El Consell Executiu de la Generalitat va aprovar ahir el decret de preus universitaris per al pròxim curs 2020-2021, que fixa una reducció del 30% per als estudis de grau i màster. Això suposarà que el preu del crèdit matriculat per primera vegada en els estudis de grau se situarà entre 17,69 i 27,67 euros, depenent del tipus d’estudis. Per això, un curs de grau estàndard de 60 crèdits passarà a costar entre 1.061 euros i 1.660 € a l’any, en funció del coeficient d’estructura docent del títol. Aquesta reducció comportarà que el 85% del cost del grau anirà a càrrec de la Generalitat. En el cas dels màsters universitaris que habiliten per a l’exercici d’activitat regulada, el preu del crèdit serà de 28,82 euros, mentre que per a la resta de màsters, el preu per crèdit es rebaixa fins als 46,11 euros.

Paral·lelament a aquesta rebaixa, la Generalitat posarà a disposició dels estudiants descomptes en funció del nivell d’ingressos i el de la família. En aquest sentit, els estudiants que se situïn en els trams 1 i 2 de renda tindran rebaixes del 80 i el 70 per cent respecte al preu màxim de grau i, en el cas dels màsters, la rebaixa és del 25 i el 20 per cent respectivament. El percentatge de la rebaixa per al curs 2020-2021 supera el 95 per cent en els casos dels estudiants amb rendes més baixes i també inclou descomptes addicionals per a aquests mateixos estudiants, que podran demanar una beca Equitat.

Amb la rebaixa, un curs de grau estàndard costarà entre 1.061 i 1.660 euros segons el coeficient

La reducció de les taxes es fa extensiva a les successives matrícules i s’ha acordat que les universitats puguin fer una política pròpia de segones i successives matrícules perquè els estudiants puguin pagar-les al preu de la primera quan la repetició estigui vinculada a les condicions generades pel Covid-19.

D’altra banda, la Diputació va renovar ahir el conveni amb la Universitat de Lleida (UdL) per destinar 746.000 euros a les àrees de docència, investigació i activitats culturals durant els pròxims quatre anys. Això suposarà una aportació de 186.500 euros cada curs acadèmic.

El president de la Diputació, Joan Talarn, va destacar que això servirà per fer de la UdL un referent en el camp de la investigació.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?