El govern espanyol declara zona catastròfica les àrees de Catalunya incendiades

ACN
22-06-2022
  • El govern espanyol declara zona catastròfica les àrees de Catalunya incendiades
    Peu de foto: 
    ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que el seu executiu declararà com a Zona Greument Afectada per una Emergència de Protecció Civil, més coneguda com a 'zona catastròfica', les àrees afectades pels incendis de les últimes setmanes arreu de l'Estat, incloses les del territori català. Els tècnics del govern espanyol treballen ara per delimitar quines seran les zones que rebran aquesta consideració –n'hi ha a Catalunya, el País Valencià, Aragó, Navarra, Andalusia i Castellà i Lleó- i definir en els pròxims dies l'àmbit d'aplicació de les ajudes.

Per fer aquesta declaració com a zona catastròfica, el govern espanyol haurà de valorar els danys personals i materials que han provocat els incendis i les seves afectacions als serveis públics i a les condicions de vida de la població.

Posteriorment, aprovarà la declaració a un Consell de Ministres –podria ser el d'aquest dissabte o el del pròxim dilluns- que li permetrà destinar ajudes per reparar les pèrdues de particulars, empreses, indústries, produccions agrícoles i ajuntaments.

Un cop feta la declaració de zona catastròfica, el govern espanyol també pot establir línies ICO, reduir impostos a l'activitat econòmica o fins i tot establir moratòries a les quotes de la seguretat social.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?