El Govern i la Diputació de Lleida avancen en les converses amb l'Ajuntament d'Alcarràs per la Casa Vallmanya

REDACCIÓ
Publicat: 
24-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  •  El Govern i la Diputació de Lleida avancen en les converses amb l'Ajuntament d'Alcarràs per la Casa Vallmanya
    Peu de foto: 
    Foto: Salvem Cal Macià

Els Departaments de Cultura i Justícia i la Diputació estan en converses amb l’Ajuntament d’Alcarràs per trobar la solució adequada per a la Casa Vallmanya


El Govern de Catalunya i la Diputació de Lleida estan en contacte amb l’Ajuntament d’Alcarràs per tal d’assegurar la conservació de la Casa Vallmanya, residència familiar d’Eugènia Lamarca, dona del president Macià, i residència ocasional de la pròpia família Macià-Lamarca. Els Departaments de Cultura i Justícia, la Diputació de Lleida i l’ajuntament del municipi estan treballant en un conveni.

Tenint en compte l’estat de conservació de l’immoble, el Departament de Cultura va considerar el primer semestre d’aquest any que la seva qualificació com a Bé Cultural d’Interès Local era adequada, i va apostar i continua apostant per ajudar a l’ajuntament a protegir, conservar i difondre aquest bé amb el suport de totes les institucions. Davant el recurs d’alçada presentat per l’associació Salvem Casa Vallmanya en relació a la qualificació de l’immoble com a BCIN, la Generalitat ha demanat informació complementària a l’Institut d’Estudis Catalans.

Comparteix

També t'interessarà