⏯️ El grup del Pla d'Urgell I-nuits publica el seu primer disc 'Em Rebel·lo'

Publicat: 
14-05-2021
Actualitzat: 14-05-2021 9:13
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ El grup del Pla d'Urgell I-nuits publica el seu primer disc 'Em Rebel·lo'
  • ⏯️ El grup del Pla d'Urgell I-nuits publica el seu primer disc 'Em Rebel·lo'
  • ⏯️ El grup del Pla d'Urgell I-nuits publica el seu primer disc 'Em Rebel·lo'
  • ⏯️ El grup del Pla d'Urgell I-nuits publica el seu primer disc 'Em Rebel·lo'

El grup del Pla d'Urgell I-nuits acaba de publicar el seu primer treball discogràfic amb temes propis. Van començar el 2017 versionant cançons de David Bowie, The Police, Radiohead, U2, Jimmi Hendrix, Lenny Kravitz o The Strokes, però el confinament i l'aturada de concerts els ha permès crear cançons pròpies. D'aquí neix aquest primer EP que conté cinc cançons de pop - rock alternatiu cantades en català i que porta per nom 'Em Rebel·lo'. I-nuits va avançar un dels temes d'aquest disc el 29 d'abril, 'Les dones del carrer', que ja acumula gairebé un miler de visualitzacions a Youtube. El grup del Pla d'Urgell presentarà el disc el pròxim diumenge 16 de maig a Bellvís en un concert - vermut i més endavant ho farà a Penelles i Sidamon.

La banda ha composat i treballat durant el darrer mig any els temes que s'inclouen en aquest primer disc. Ho han fet aprofitant l'aturada forçada en l'agenda de concerts a causa de la pandèmia. D'aquesta manera, la I-nuits fa el salt al terreny de les cançons pròpies després d'iniciar-se com a banda interpretant versions de pop-rock alternatiu. "Ja teníem ganes de fer temes propis i la parada obligada ens va permetre reflexionar i ens va donar l'oportunitat de començar a crear", explica la cantant i lletrista Anna Bosch.


⏯️ El Talarn Music Experience vol convertir-se en el festival de referència del Pirineu


Les cançons d'aquest EP són: 'Així és fàcil', 'Les flors del meu jardí', 'Mirall endins', 'Les dones del carrer' i 'Em Rebel·lo'. Aborden missatges en clau feminista i de reivindicació del poder de la dona a la societat, però també busquen una reflexió sobre el moment actual i la necessitat de trencar motlles per fugir dels estereotips marcats des de les grans elits, entre d'altres qüestions.

"Jo escric en funció del meu estat emocional i un dia vaig començar a escriure sobre les dones perquè vaig sentir que tenia alguna cosa a dir. La dona ha de ser protagonista i ens hem de treure aquells lligams que no ens deixen avançar. La cançó és molt senzilla però fa una crida a la reivindicació", explica Bosch.

La cantant reconeix que el grup no tenia cap intenció inicial de fer un EP amb cançons pròpies "tan ràpid", però assegura que estan "molt contents i orgullosos" del que han fet i que ara, només cal pair-ho i gaudir-ne.

I-nuits és una formació musical del Pla d'Urgell, establerta a Sidamon, que actualment està formada per la cantant, Anna Bosch; dos guitarres, David Garcia i Oriol Bosch; el baixista Jordi Navés i el bateria, Xavier Bonell. Els membres de la banda tenen edats compreses entre els 28 i 49 anys, alguns d'ells, amb diversos anys d'experiència en altres grups. "Som persones de generacions diferents i d'estils musicals diferents, però la música ens uneix i ens hem adonat que connectem molt bé com a grup", explica Anna Bosch.

Enregistrat i mesclat a l'estudi El Zulo d'Almacelles (Segrià), el primer disc d'I-nuits ha estat produït per Albert Gilabert (Üensdai i Noisedrome), d'El Traster de Mollerussa, i masteritzat a Catmastering de Manresa.

Comparteix

També t'interessarà