El Grup Jorge accepta contractar els falsos autònoms, segons UGT i CCOO

REDACCIO
16-06-2018
  • El Grup Jorge accepta contractar els falsos autònoms, segons UGT i CCOO

Després d’una nova reunió maratoniana de cinc hores de durada a la seu del departament de Treball els sindicats CCOO i UGT van assolir dijous un principi d’acord amb el Grup Jorge per “ajornar” la vaga indefinida que hi havia convocada a l’empresa a partir de dilluns vinent.

La suspensió provisional de la vaga es va produir després del compromís, avançat pels sindicats, de l’empresa de deixar de contractar la majoria de la plantilla dels seus dos centres a Santa Eugènia de Berga i Mollerussa a través de cooperatives de treball, “laboralitzar” la seua situació, és a dir, passar-los del règim cooperatiu al règim general, i assumir així la contractació directa.

En aquest sentit, el secretari general de Treball, Josep Ginesta, va celebrar que és una “fita històrica en el sector de les càrnies a Catalunya”. Fa tot just una setmana que el Grup Jorge –propietari dels escorxadors Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga, i The Fortune Pig, a Mollerussa– va amenaçar de traslladar la producció fora de Catalunya, motiu pel qual els sindicats CCOO i UGT van convocar una vaga indefinida.

Des del moment en què els sindicats van registrar la convocatòria de vaga, Treball ha fet de mediador perquè es pogués arribar a un principi d’acord, que finalment es va materialitzar dijous a la nit.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta