El Grup Turó Seu Vella es planteja denunciar a fiscalia l'ensorrament de la muralla

REDACCIÓ
23-06-2022
  • El Grup Turó Seu Vella es planteja anar a la fiscalía si no s’aclareix qui són els responsables de l’ensorrament de la muralla
    Peu de foto: 
    Grup turó Seu Vella 2030
  • El Grup Turó Seu Vella es planteja anar a la fiscalía si no s’aclareix qui són els responsables de l’ensorrament de la muralla
    Peu de foto: 
    Grup turó Seu Vella 2030

El Grup Turó Seu Vella 2030 es planteja denunciar a la Fiscalia els responsables de l'ensorrament de la muralla que va tenir lloc l'abril de 2021 i l’existència d’altres trams en risc de caiguda —sobre els quals ja s’ha advertit a la Paeria— i ha demanat a la Síndica Municipal de Greuges de Lleida, Dora Padial, que aclareixi qui són les persones amb responsabilitat patrimonial sobre aquests espais monumentals. El col·lectiu considera que hi ha un greu incompliment de l'obligació de vetllar per la sostenibilitat de l'entorn de les muralles i que és urgent definir un Pla de Manteniment del conjunt i establir qui és o qui són els arquitectes responsables.

Una delegació del grup s’ha reunit aquest migdia amb Síndica Municipal de Greuges per exposar-li i denunciar algunes de les problemàtiques i deficiències que arrossega el manteniment i conservació del conjunt monumental del Turó de la Seu Vella.

El grup ha denunciat l'incompliment de diversos punts dels Estatuts del Consorci del Turó i demana saber quins són els representants de l’Ajuntament al Consell General, qui forma part del Consell Científic i perquè el Consorci no convoca mai el Consell Cívic i Social del Turó de la Seu Vella, encapçalat per Joan Ramon Gonzàlez, president dels Amics de la Seu Vella.

El col·lectiu proposarà al Consorci que es porti a terme una auditoria de costos de manteniment del monument, que apunten a un “malbaratament per falta de coordinació de les empreses de serveis —vigilància, neteja, aigua, jardineria, llum— que operen al turó sense criteris de sostenibilitat”.

En el decurs de la reunió Padial ha plantejat també la possibilitat de formular una queixa conjunta de la Sindicatura de Greuges de Lleida i la de Catalunya davant del Departament de Cultura de la Generalitat en relació a la “nefasta gestió” que s’està fent del conjunt monumental.

S’han reunit amb la Síndica Municipal els membres del Grup Turó Seu Vella 2030 Josep Pujol, professor i membre de l’Associació de Veïns Jaume I; Fernando Barranco, artista i empresari; Josep Ramon Guiu, advocat expert en sostenibilitat, i Ramon Pujades, promotor del grup.

El Grup Turó Seu Vella 2030 reivindica i treballa per dignificar aquest conjunt que constitueix un dels espais emblemàtics de la ciutat de Lleida, advertint de les problemàtiques que arrossega el monument, proposant mesures per optimitzar el manteniment i l’arranjament del conjunt i implicant tots aquells sectors que poden jugar un paper actiu en l’objectiu de recuperar l’espai.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta