El Guindàvols, en un projecte europeu sobre mobilitat

REDACCIÓ
Publicat: 
12-11-2019
Actualitzat: 12-11-2019 9:20
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Guindàvols, en un projecte europeu sobre mobilitat

L’Institut Guindàvols de Lleida participa en el programa Erasmus+ 2.0 Smart Mobility al costat de quatre centres educatius europeus d’Itàlia (Istituto di Istruzione Superiore G. La Pira), Alemanya (Hellenstein Gymnasium), Romania (Olegiul National Bilingv George Cosbuc) i Letònia (Rigas 18.vidusslola) per crear un projecte que doni resposta als canvis en la mobilitat que la població afrontarà en un futur.

Durant la segona setmana de novembre es va fer una reunió preparatòria a Brussel·les en què el professorat dels diferents centres va concretar els objectius del projecte, a banda de visitar la Comissió Europea i el Comitè de les Regions.

Entre els objectius del projecte, els alumnes hauran de buscar solucions que estimulin un comportament ciutadà compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, sobretot amb relació a l’ús del vehicle, i la protecció de la qualitat de l’aire.

També servirà per a la prevenció d’accidents, la reducció de l’emissió de gasos i el consum racional dels recursos energètics.

Un altre dels objectius del projecte és sensibilitzar la població sobre l’impacte ambiental del transport i informar-la de les seues diferents modalitats, a part d’impulsar l’ús de mitjans més sostenibles com el transport públic, la bicicleta o els vehicles elèctrics.

Així mateix, treballaran per potenciar un retrobament entre el ciutadà i la ciutat, així com amb el seu patrimoni, i reflexionaran sobre com afecta la salut l’ús excés del transport motoritzat, a causa dels efectius nocius de la contaminació.

Vida més enllà de la Terra

Un altre dels objectius importants del projecte que duran a terme els alumnes consisteix a dissenyar un viatge a la Lluna per poder crear-hi una ciutat. Els professors argumenten aquest objectiu en el fet que la població mundial va creixent i els recursos del planeta són limitats, la qual cosa comportarà que els viatges espacials constitueixin una altra classe de mobilitat. El projecte es farà els cursos 2019-2020 i 2020-2021 i s’implementarà amb l’alumnat de primer de Batxillerat, que tindrà la possibilitat de viatjar a Sicília, Bucarest, Heidenheim i Riga.

Comparteix

També t'interessarà