El Jazz Tardor s'allargarà amb concerts fins al maig

REDACCIÓ
10-10-2020
  • El Jazz Tardor s'allargarà amb concerts fins al maig
  • El Jazz Tardor s'allargarà amb concerts fins al maig
  • El Jazz Tardor s'allargarà amb concerts fins al maig

El festival Jazz Tardor, habitual cita musical a Lleida al novembre, es prepara per a una edició d’allò més singular per provar d’esquivar els efectes de la pandèmia. Josep Ramon Jové, de Quadrant Produccions, organitzador del certamen en col·laboració amb la Paeria, va avançar ahir que el programa del festival –que sempre s’ha concentrat al llarg dels caps de setmana de novembre– es transformarà en aquesta ocasió en una temporada amb concerts periòdics des del mes que ve i fins al pròxim mes de maig, utilitzant espais tradicionals com el Cafè del Teatre o l’Auditori Enric Granados i incorporant també noves ubicacions, que es donaran a conèixer pròximament. En principi, el 2021 el festival tornaria al mes de novembre.

També es van donar a conèixer les dos primeres estrelles confirmades que actuaran a Lleida. D’una banda, el saxofonista nord-americà Rick Margitza, establert a París des de fa més de quinze anys, i per una altra, la cantant francesa d’origen caribeny Tricia Evy, resident també a la capital francesa des del 2006.

El festival es transforma només per a aquesta edició en una temporada de concerts fins al maig

Margitza, nascut l’any 1961 a Michigan, és un dels grans representants del jazz modern de les últimes dècades. Ha tocat i gravat amb llegendes del jazz com Miles Davis, Chick Corea, McCoy Tyner o Martial Solal, i també ha prestat els seus serveis en formacions capdavanteres com per exemple Steps Ahead.

Conegut per l’expressivitat del seu fraseig i la capacitat de transmetre textures sonores diverses a través del so del seu saxo tenor, Margitza ha fascinat aficionats al jazz dels cinc continents.

Per la seua part, Tricia Evy, nascuda a l’illa francesa de Guadalupe, al Carib, és una de les noves veus que han aportat frescor i originalitat al panorama jazzístic actual. En els últims anys s’ha guanyat l’admiració en els ambients jazzístics més exigents de la capital francesa i és una de les veus més sol·licitades.

El seu repertori està ple de composicions originals i d’estàndards de jazz i peces de la tradició antillana.

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta