El jurat declara culpable d’homicidi el caçador que va matar un agricultor a Tàrrega

L. GARCÍA
02-12-2017
  • El jurat declara culpable d’homicidi el caçador que va matar un agricultor a Tàrrega

El jurat popular va declarar ahir culpable d’homicidi dolós el caçador de Sant Just Desvern que va matar un veí de Santa Maria de Montmagastrell (Tàrrega) el desembre del 2014. Ara l’Audiència de Lleida haurà de dictar sentència per aquest delicte i imposarà una pena d’entre 5 i 10 anys de presó. A més, el jurat va demanar que l’acusat pugui accedir a l’indult parcial, la qual cosa reduiria la condemna a la meitat.

Després d’un dia de deliberació, el tribunal popular va emetre un veredicte de culpabilitat per vuit vots a un. I es va decantar per la tesi de l’homicidi dolós, al veure provat que l’acusat, Francisco Martín, va tenir intenció de causar la mort de la víctima, Ramon Ribera, de 53 anys. D’aquesta forma, no donen credibilitat a la versió del caçador, que en el judici va defensar en tot moment que el tret es va produir de forma accidental després d’un forcejament per l’arma. Així mateix, el jurat, amb set vots a favor i dos en contra, va sol·licitar que Martín pugui accedir a l’indult parcial atès la seua avançada edat, 77 anys. Un indult que és competència del Govern central, però que compta amb el suport de l’Audiència Provincial.

En la lectura del veredicte, el tribunal popular va descartar que va ser culpable d’assassinat al no veure provat que aprofités la indefensió de la víctima perquè no han vist acreditat que aquesta es disposés a anar-se’n quan va rebre el tret mortal. No obstant, sí que va admetre l’agreujant d’abús de superioritat per anar armat amb una escopeta. Després de conèixer-se la sentència, la representant del Ministeri Públic va mantenir la seua petició de condemna de 10 anys de presó i va sol·licitar que s’estudiés imposar a l’acusat mesures cautelars, extrem que el tribunal va rebutjar. Per la seua part, l’acusació que representava els germans de la víctima, exercida per l’advocat Enric Rubio, va rebaixar la petició de 15 a 10 anys, mentre que la de la filla, representada pel lletrat Dani Ibars, es va mantenir en els 5 anys. Sí que va canviar la posició de la defensa, exercida per Andrés Maluenda,que va demanar una pena de 5 anys i va demanar al tribunal que tingués en compte que es tracta d’una persona d’edat avançada i que té cura de la seua dona malalta d’Alzheimer. Malgrat que caldrà esperar a la sentència, el president de l’Audiència, Francesc Segura, ja va avançar que es mostrarà favorable a aplicar l’atenuant de reparació del dany, la qual cosa rebaixarà la pena en un grau.

L’acusat ja ha pagat la indemnització de 400.000 euros a la filla i als tres germans de la víctima. Així mateix, el magistrat va assenyalar que, malgrat que és competència de l’Executiu central, emetrà un informe favorable sobre que el caçador pugui sol·licitar l’indult parcial. Mentrestant, l’acusat seguirà en llibertat. Les acusacions particulars es van mostrar satisfetes amb el veredicte al veure provada la intencionalitat mentre que l’acusat va tornar a demanar perdó a la família.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta