El lleidatà Eduard Pons posa rumb a l'històric Rallye du Maroc

REDACCIÓ
Publicat: 
11-10-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El lleidatà Eduard Pons posa rumb a l'històric Rallye du Maroc
    Peu de foto: 
    Foto: PONS Rallysport
  • El lleidatà Eduard Pons posa rumb a l'històric Rallye du Maroc
    Peu de foto: 
    Foto: PONS Rallysport

El pilot lleidatà Eduard Pons competirà a un dels raids més importants del món des del dia 13 i fins al 18 d’octubre, aquest cop amb Marc Serra de copilot, per seguir amb el seu programa de preparació que el durà al Dakar


L’arribada del mes d’octubre significa estar a només tres mesos vista de l’objectiu prioritari pel pilot de Lleida des de fa dues temporades: el conegut Rally Dakar. I equival, també, a preparar una de les cites amb més història del món de l’off-road, disputada a Marroc, que des de fa anys forma part del Campionat del Món de Rally-Raid (W2RC).

La prova nord-africana és una de les més importants del calendari per la seva proximitat en dates al raid més dur del món i és per això que molts equips ja la marquen com a prioritària des de l’inici de la temporada. Aquest fet es nota en l’elevada participació amb la que compten totes les modalitats. La categoria T4 no n’és una excepció i en aquesta edició agruparà una vintena de competidors, incloent l’equip PONS Rallysport, que estarà format per Eduard Pons i Marc Serra.

La coincidència de dates amb el seu programa esportiu dins del món de les dues rodes impedia des d’un primer moment a Jaume Betriu ser a Marroc, pel que s’havia de buscar una alternativa de garantia per aquest desafiament. Marc Serra compleix a la perfecció el perfil degut a la seva dilatada experiència en el món de la navegació i les curses off-road, fet que durà al copilot d’Avià a substituir el Jaume en aquesta cursa. Betriu es reincorporarà a la Baja Jordània (23-25/11).

Una altra de les novetats serà l’arribada d’un vehicle nou, igualment amb especificacions de la categoria T4, però amb les darreres evolucions de South Racing. Amb aquesta unitat BRP Can-Am Maverick XRS Turbo es farà tota la recta final de la temporada, competint a les curses de Marroc i la següent a Jordània, com també el propi Rally Dakar.

El Rallye du Maroc començarà aquest proper divendres dia 13 d’octubre a la ciutat costera d’Agadir i recorrerà el país d’oest a est durant sis jornades, formades per una pròleg i cinc etapes, per finalitzar el dimecres 18 a Merzouga. Els equips hauran completat llavors 1470 quilòmetres cronometrats d’entre un total de 2240 si comptem els enllaços, amb etapes que van dels 152 km la més curta als 351 la més llarga.

Cal destacar que els camins pedregosos característics d’aquesta prova, molt tècnics i exigents amb la mecànica, aportaran bona part de la duresa del raid africà en combinació amb les zones més sorrenques que inclouen petits talls dels temuts fesh-fesh i herba de camell. A la zona de Merzouga també apareixeran les dunes de diferents mides i nivell de dificultat, amb molts espais oberts on serà necessari comptar amb una bona navegació.

El principal objectiu d’Eduard Pons és seguir entenent els secrets d’aquesta complexa disciplina i aprofitar al màxim els coneixements del Marc en termes d’interpretació del terreny i orientació per seguir acumulant una experiència que serà vital al Dakar.

Comparteix

També t'interessarà