El Maria Rúbies, pioner en intercanvis empresarials

MARC CODINAS
04-07-2019
  • El Maria Rúbies, pioner en intercanvis empresarials

Des de fa quatre anys, l’Institut Maria Rúbies ofereix als alumnes de Batxillerat la possibilitat de viatjar a països com Txèquia o Itàlia per fer la formació pràctica dins de l’assignatura d’Estada a l’Empresa, equiparable a la formació dual dels cicles formatius. És el cas de Júlia Godia i Alba Godia, alumnes del Maria Rúbies que durant la setmana passada van ser a Náchod, a la regió de Bohèmia de Txèquia, treballant com a guies turístiques al museu del castell de la localitat mentre s’allotjaven a casa d’Eliska Kluckova i Tereza Skodova, alumnes de l’Acadèmia Mercurii, que durant aquesta setmana han efectuat les pràctiques a l’Hotel AA de Lleida com a recepcionistes. “Al principi va ser una mica caòtic perquè desconeixem el txec, però el fet d’anar amb noies d’allà i que a més tenen la nostra edat ens va permetre aprendre moltes coses noves sobre la seua cultura, així com practicar l’anglès”, va explicar l’Alba.

Estada a l’Empresa és una matèria específica inclosa al currículum de Batxillerat amb una funció orientadora, que té com a objectiu donar a conèixer als alumnes la realitat del món laboral amb una formació teòrica i unes pràctiques empresarials de setanta hores de durada.

Aprenentatge lingüístic, cultural i vital són alguns dels avantatges d’aquest tipus de conveni

“Els instituts que ofereixen aquesta assignatura busquen empreses a l’entorn geogràfic. La singularitat de l’Institut Maria Rúbies és que busquem els convenis a l’estranger per donar a l’assignatura un valor afegit”, assenyala el director de l’institut, Claudi Vidal, i afegeix que es denomina programa Euroempresa i de moment té un gran èxit”.

Aprenentatge lingüístic, cultural i vital són alguns dels avantatges que ofereix aquest tipus de conveni en el qual alumnes de dos països realitzen un intercanvi que dura una setmana i treballen i conviuen en un entorn diferent acollits per una família i amb l’anglès com a llengua vehicular.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?