El metge i polític lleidatà Jorge Soler s’estrena en la novel·la curta

REDACCIÓ
31-08-2019
  • El metge i polític lleidatà Jorge Soler s’estrena en la novel·la curta

El metge i polític lleidatà Jorge Soler (1975) acaba de publicar la seua primera novel·la, un relat curt titulat Café Soledad (Lacre Ediciones), “una història d’amor que reflexiona sobre la gent que està sola i també la que se sent sola”. Soler ja es va estrenar en la literatura fa cinc anys amb el llibre de relats curts El pájaro en el jardín (Ed. Milenio), encara que des de fa una desena d’anys ha publicat també diversos assajos. “M’encanta escriure, no paro i sempre tinc històries escrites guardades al calaix, encara que sempre m’agradaria redactar textos més literaris”.

Diputat al Parlament de Catalunya des del 2015 per Ciutadans, Soler assenyala que “aprofito moltes vegades el temps lliure en trens i estacions” per treure llibreta i bolígraf per escriure, “una tasca amb què gaudeixo molt i m’encanta per passar-m’ho bé”.

La història de Café Soledad feia temps que estava guardada, “madurant”, fins i tot l’estiu de l’any passat li va fer un gir i hi va afegir algun canvi. Va ser enguany quan va decidir enviar-la a un concurs literari que convoca l’editorial madrilenya Lacre. La sorpresa va arribar quan li van comunicar que havia quedat finalista del certamen i que, si volia, li publicaven el llibre. Café Soledad s’inicia amb una parella que s’asseu en un cafè. S’inicia així un relat d’amor de barri, de passions de persones que viuen soles i que es troben per atzar. “És una obra en què hi ha molt presents els records i vivències de joventut, històries que ja han passat i que segurament amb el pas del temps hem magnificat i distorsionat”, va explicar l’autor.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next