El monument favorit de Catalunya ‘enfronta’ Sant Climent de Taüll i Escaladei

redacció
30-03-2017
  • El monument favorit de Catalunya ‘enfronta’ Sant Climent de Taüll i Escaladei

La segona edició del concurs de les revistes Descobrir i Sàpiens per triar el monument favorit de Catalunya enfronta des de dimarts i fins al proper 4 d’abril en una eliminatòria el temple romànic de Sant Climent de Taüll a la cartoixa d’Escaladei, al Priorat. Fins ahir, 24 hores després d’obrir-se les votacions en els webs de les revistes, Sant Climent, amb una mica més de 5.000 vots, avantatjava Escaladei per més de 500. Per a votar: http://monumentfavorit.descobrir.cat/ 

S’ha de recordar que l’església més emblemàtica del conjunt romànic de la Vall de Boí, Patrimoni Mundial de la Unesco, va arribar l’any passat a la final d’aquest singular concurs de votació popular, en la qual va perdre contra el Turó de la Seu Vella de Lleida. A partir del 4 d’abril, la lluita durant una setmana enfrontarà la fortalesa ibèrica dels Vilars de Arbeca contra el castell de Cardona. Ja està classificat per a la fase de semifinals el castell de Montsoriu, a la Selva, que va guanyar la setmana passada les muralles de Montblanc.

D’altra banda, dissabte arrancarà la temporada estival del romànic de la Vall de Boí, amb la reobertura diària de Sant Feliu de Barruera (en horari de matí) i de la Nativitat de Durro (en horari de tarda), que estaven tancades des del mes de novembre, afegint-se així a Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí i Santa Eulàlia d’Erill la Vall.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?