El MORERA celebra el Centenari Jaume Magre amb un recorregut artístic commemoratiu

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
13-06-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El MORERA celebra el Centenari Jaume Magre amb un recorregut artístic commemoratiu
    Peu de foto: 
    Presentació de l'Itinerari Magre al MORERA ©Ajuntament de Lleida

El MORERA. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida se suma a la celebració del Centenari Jaume Magre, impulsat per la Paeria aquest 2024, i ha presentat un recorregut per les sales del museu connectant obres molt vinculades a aquest polític i les seves activitats culturals. “L’itinerari Magre” uneix diverses peces artístiques exposades a “Arrels i horitzons. Més d’un segle d’art” que assenyalen les relacions particulars que Magre va mantenir amb espais i artistes de la ciutat. Alhora, explica iniciatives que va promoure en el camp de les arts visuals.

El comissari del centenari, Juan Cal, i el director del MORERA, Jesús Navarro, han explicat, en l’acte al museu, les obres que formen part del recorregut i la història darrere d’elles. S’ha remarcat el paper de Magre en la renovació del Patronat del Museu d’Art Jaume Morera i de les seves línies de treball.

L’Itinerari Magre inclou obres d’una dotzena d’artistes, amb una explicació del vincle existent entre Magre i l’artista, projectes sorgits o l’associació amb el museu MORERA. Jaume Magre va tenir una relació estreta amb els creadors de Ponent, especialment amb els artistes vinculats a les activitats de la Petite Galerie de l’Aliança Francesa, de la qual va ser director.

El recorregut inclou:

- “De l’aire a l’aire”, de Leandre Cristòfol
- “Objecte eròtic”, d’Albert Coma Estadella
- Dibuixos de Rosa Siré
- “Catalunya Visió”, de Ton Sirera i Josep Vallverdú
- “Tot esperant Godot” (obra de Samuel Beckett representada pel grup de teatre TOAR)
- Instal·lació d’Àngel Jové
- “Petit homenatge a la flor de paret”, d’Àngel Jové
- Cartell de l’exposició de “Poesia concreta”
- “Escultures” de paper, d’Antoni Llena
- “Visions quotidianes”, de Sílvia Gubern
- “Forma-consum”, de Leandre Cristòfol
- Variacions sobre una estètica racional, d’Albert Bayona
- “Pintura III”, de Jesús Mauri

L’acció s’emmarca dins la programació del Centenari Jaume Magre, promogut per l’Ajuntament de Lleida, amb motiu del centenari del seu naixement i els vint-i-cinc anys del seu traspàs. Magre va ser regidor de la Paeria i, entre altres iniciatives, va impulsar l’Escola d’Art Municipal (ara Leandre Cristòfol), l’Aula de Teatre i la renovació del Conservatori de Música.

Comparteix

També t'interessarà