El Museu de la Noguera ret homenatge a Jaume Minguell amb l'exposició 'La Mirada del Pintor'

REDACCIÓ
Publicat: 
01-04-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Museu de la Noguera ret homenatge a Jaume Minguell amb l'exposició 'La Mirada del Pintor'
    Peu de foto: 
    Museu de la Noguera

Balaguer se suma als actes de commemoració del centenari del naixement de Jaume Minguell Miret (Tàrrega, 1922 - 1991) amb la celebració de l’exposició itinerant ‘La mirada del pintor’, que es podrà veure fins al 28 de maig al Museu de la Noguera. Aquesta mostra ha estat organitzada pel Museu de l’Urgell-Tàrrega, l'Ajuntament de Tàrrega, l'IEI i la Diputació Lleida, amb el suport de la Paeria de Lleida, la Generalitat i el Museu de Lleida.

L'exposició ‘La mirada del pintor’ mostra l'evolució de la seva obra pictòrica en diverses etapes, formada per una selecció d'una cinquantena d'obres realitzades al llarg dels més de cinquanta anys. La mostra té com a fil conductor el caràcter expressionista de postguerra de la seva obra, així com la resta de moviments artístics europeus, sorgits després de la Segona guerra Mundial, que van influenciar la seva obra.

L’exposició s’ha pogut veure al Museu Tàrrega Urgell, a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, al Museu de Lleida, i finalment al Museu de la Noguera. El pintor targarí té vincles amb la ciutat de Balaguer, on hi ha dues pintures murals seves, ubicades al vestíbul de la Casa de la Paeria, Els Comtes d’Urgell, de 1971, i Raiers,de 1973.

Jaume Minguell Miret és un dels muralistes catalans més rellevants del segle XX, amb més de trenta conjunts de pintura mural al fresc. Durant la postguerra, la seva obra va esdevenir clau en la tasca de reconstrucció arquitectònica del patrimoni del país, on va aportar al fresc una visió contemporània.

Comparteix

També t'interessarà