El Museu de Lleida exposa una marededeu del Museu de l’Empordà, tancat per reformes

REDACCIÓ
Publicat: 
23-10-2021
Actualitzat: 23-10-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Museu de Lleida exposa una marededeu del Museu de l’Empordà, tancat per reformes

La Verge de la Llet, una talla de fusta policromada del segle XIV, s’ha instal·lat a l’àmbit del romànic, on dialoga amb altres obres amb aquesta mateixa representació, com la marededeu del frontal de Rigatell o la procedent de Montmagastre, que és la que hem triat per emparellar i posar en diàleg.

Les dos obres, de períodes diferents, la de Montmagastre més primerenca i la del Museu de l’Empordà més tardana, presenten una mateixa tipologia iconogràfica que ens mostra a Maria en la seva versió més humanitzada, com a mare que alleta el seu fill.

El Museu de l’Empordà ha cedit obres a sis museus de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya: Museu d’Art de Cerdanyola, Museu d’Art de Girona, Museu d’Art Modern de Tarragona, Museu de la Garrotxa, Museu de Lleida i Museu Víctor Balaguer.

La Verge de la Llet del Museu de l’Empordà estarà exposada al Museu de Lleida fins al 9 de gener de 2022. Durant aquest període el museu organitzarà visites guiades per explicar l’origen d’aquesta iconografia i com evoluciona al llarg del temps. Les visites, “Dona’m pit! La Verge de la Llet”, aniran a càrrec de la conservadora del museu, Esther Balasch.

Comparteix

També t'interessarà