⏯️ El Museu de Lleida rebrà obres del MNAC i la Paeria

ACN
Publicat: 
19-02-2021
Actualitzat: 19-02-2021 8:56
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ El Museu de Lleida rebrà obres del MNAC i la Paeria
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago
  • ⏯️ El Museu de Lleida rebrà obres del MNAC i la Paeria
  • ⏯️ El Museu de Lleida rebrà obres del MNAC i la Paeria
  • ⏯️ El Museu de Lleida rebrà obres del MNAC i la Paeria
  • ⏯️ El Museu de Lleida rebrà obres del MNAC i la Paeria
  • ⏯️ El Museu de Lleida rebrà obres del MNAC i la Paeria

El Museu de Lleida comptarà amb una part de la col·lecció del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i amb una altra part d'obres del Govern que es troben en dipòsit a la Paeria, a més de bens que Cultura ja ha comprat o que preveu adquirir properament. Així ho ha anunciat aquest dijous la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, que ha indicat que el projecte s'està acabant de perfilar i que la previsió és presentar-lo a principis de març. "Volem que el Museu de Lleida segueixi explicant l'art de la Franja tant bé com fins ara i, fins i tot, més", ha explicat. Aquestes peces compensaran doncs, la marxa de les obres de la Franja que va començar dilluns. La consellera ja ha dit que en "facilitaran" la sortida.

Àngels Ponsa ha explicat que el trasllat d'aquestes peces i les noves adquisicions serviran per "donar un impuls" al Museu de Lleida i s'ha mostrat convençuda que la ciutadania es sentirà "contenta i orgullosa" del projecte que s'està preparant.

Tot i això, no n'ha volgut donar molts detalls i ha anunciat que la presentació del pla es donarà a conèixer previsiblement a principis de març en una convocatòria al mateix Museu.

Pel que fa el lliurament de les obres de la Franja de Ponent iniciat dilluns, Ponsa ha dit que en facilitaran la tornada, com "ja han començat a fer" i que seguiran la "planificació" establerta perquè les peces arribin a Barbastre ens els pròxims dies. En aquest punt, Ponsa ha remarcat que les peces que es traslladen ho fan en caixes fetes a mida "perquè tenim respecte a l'art" i ha critica la manera com Aragó les ha tractat a la seva arribada. "No s'han fet ni els procediments covid ni s'ha fet res".

Com ja va explicar aquest dimecres, Ponsa ha tornat a lamentar que el Bisbat de Lleida optés per lliurar les obres, trencant així la unitat d'acció que el Consorci del Museu havia mantingut fins la data. Tot això, s'ha mostrat comprensiva amb la seva decisió i ha dit que en cap cas s'ha de focalitzar la culpabilitat en el Bisbat, sinó en la justícia que actua "des d'una vesant política i no des de la vesant de l'art".

Durant una visita aquest dijous a la tarda al Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig (Urgell), Ponsa ha afegit que el Museu de Lleida treballa perquè les peces es retornin, malgrat considera que el sensat seria no fer-ho. Per una banda perquè s'havia de fer un concurs per traslladar-les, cosa que "no es disposa d'un dia per un altre", i per l'altra, perquè el Govern encara està pendent que li donin una resposta a les al·legacions presentades. "Sembla que hem de complir la sentència sense que se'ns contestin, forma part d'aquest història per no dormir", ha expressat.

Comparteix

També t'interessarà