El Museu de Solsona restaura tres menhirs

REDACCIÓ
16-01-2020
  • El Museu de Solsona restaura tres menhirs

El projecte Gegants Immortals, impulsat pel Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, ha permès restaurar durant el mes de desembre passat tres dels sis menhirs prehistòrics del neolític que va recuperar el 2018. Concretament es tracta de l’estela del Caballol, el menhir del Solà i l’estàtua del Roc de la Mare de Déu.

Els treballs de recuperació els han dut a terme un equip de restauradors professionals encapçalats pels tècnics Aleix Barberà i Silvia Marín. Així, les tasques es van centrar en la neteja superficial, el tractament, remoure els elements biològics i la consolidació de parts amb risc de desprendre’s, així com la consolidació a nivell estructural d’aquells elements que estaven trencats.

En aquest sentit, la neteja ha tret a la llum uns gravats inscrits en dos dels menhirs (l’estela del Caballol i el del Roc de la Mare de Déu), que s’estudiaran durant aquest any per intentar descobrir-ne el significat.

Gegants Immortals compta amb la gestió del consell comarcal del Solsonès i està finançat pel departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next