El Museu Hidroelèctric de Capdella acull una jornada sobre mediació i accessibilitat

REDACCIÓ
Publicat: 
03-10-2022
Actualitzat: 03-10-2022 13:37
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Museu Hidroelèctric de Cabdella acull una jornada sobre mediació i accessibilitat
    Peu de foto: 
    Museu Hidroelèctric de Cabdella

El Museu Hidroelèctric de Capdella acull avui la jornada “Mediació i accessibilitat” dins el marc del Pla d'accessibilitat de museus i centres i espais d'arts visuals de Catalunya, amb la finalitat de formar persones programadores, responsables i tècniques dels museus, centres i espais d'arts visuals, així com el personal d'atenció al públic i programadores d'activitats, i a totes aquelles interessades que intervenen en la mediació.

L’acte organitzat per la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques, la Direcció General del Patrimoni Cultural i el Museu Hidroelèctric de Capdella, compta amb l’assessorament del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i el Centre d’Art la Panera.  

La jornada ha començat a les 10:30 h amb una ponència marc de Montserrat Garcia Blasco, membre de la junta directa de la Federació ECOM, referent en accessibilitat. El Consell per a la promoció de l’accessibilitat de la Generalitat de Catalunya ha presentat la ponència “Mediació i accessibilitat als museus i centres d’art: una mirada interseccional des dels drets de les persones amb discapacitat”.  

A continuació ha tingut lloc una taula rodona amb la participació de la Cooperativa Alba Jussà de Tremp, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i el Club Social El Picot de la Seu d’Urgell i l’Associació de Discapacitats de la Val d’Aran, que han exposat les línies de treball que estan desenvolupant.

A la tarda la jornada tindrà una part més pràctica. En primer lloc, membres de la Cooperativa Alba Jussà i guies del Museu Hidroelèctric de Capdella faran una visita guiada a les instal·lacions, i tot seguit Maite Trepat Burgués, directora de l’Associació Alba, explicarà diferents projectes artístics fets pels membres de l’Associació.

Comparteix

També t'interessarà