El nou Museu Morera de Lleida s'inaugura oficialment

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
17-06-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El nou Museu Morera de Lleida s'inaugura oficialment
    Peu de foto: 
    Autoritats i representats de diferents institucions a la inauguració del nou MORERA ©Alba Mor

Aquest passat dissabte 15 de juny, la nova seu del Morera, el Museu d'Art Modern i Contemporani de Lleida, es va inaugurar oficialment en un acte on l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va destacar la voluntat de continuar treballant perquè l'equipament sigui un espai "extraordinari". Tot i que la nova pinacoteca va obrir portes al públic el passat 13 d'abril, l'acte d'inauguració institucional es va ajornar per la convocatòria d'eleccions. L'esdeveniment va comptar amb la presència de diferents representants polítics com el president del Parlament, Josep Rull, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. L'acte va finalitzar amb un cant de garrotín. Des de la seva posada en marxa fa dos mesos, el museu Morera ha rebut la visita de més de 17.500 persones.

Durant l'acte d'inauguració, Larrosa va destacar que la nova seu del Morera és un projecte "gegantí" que ha necessitat "quatre alcaldes i cinc cicles polítics" per materialitzar-se. Per tal de donar-li continuïtat, el primer edil va assegurar que la Paeria seguirà treballant amb les diferents institucions. "La història del Morera no acaba aquí, entrem en una nova etapa", va explicar Larrosa.

El nou museu MORERA es prepara per a la seva inauguració oficial
Peu de foto: 
Façana del nou museu MORERA ©Ajuntament de Lleida

En la mateixa línia es va expressar el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, qui va considerar que el nou equipament arriba "en un bon moment" per la demarcació. "Tenim oportunitats en l'àmbit econòmic, fa ben poc en l'esportiu i ara en el cultural", va dir.

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va considerar el nou Morera com un equipament "de primer nivell europeu" amb una "gran i innovadora col·lecció".

Polèmica per la retallada de personal

La inauguració del Morera arriba després de la polèmica per la retallada del personal de l'equipament. En aquest sentit, Larrosa va considerar que "les coses s'han de fer bé" i d'acord amb la legislació. "No ens podem inventar figures. La institució pública té els seus reglaments", va dir.

Més de 17.500 visitants

El nou Morera compta amb més de 3.500 m² dedicats a l'art i un fons artístic integrat per 5.000 obres. L'exposició inaugural 'Arrels i horitzons. Més d’un segle d’art' mostra una selecció de 470 obres d’artistes representatius dels moviments artístics i culturals del segle XX fins a l'actualitat com Jaume Morera, Xavier Gosé, Garcia Lamolla, Leandre Cristòfol o Rosa Siré.

Des de la posada en marxa de la nova pinacoteca, més de 17.500 persones han visitat l'equipament, un renovat edifici que havia estat seu de l’Audiència Provincial. Durant el mes de portes obertes van descobrir l'edifici i les obres que s'hi allotgen en la primera exposició programada unes 13.500 persones.

Fins arribar a la seu definitiva, l'equipament s’ha ubicat en diversos espais de la ciutat com el Mercat de Sant Lluís, l'antic Hospital de Santa Maria, el convent del Roser o l'edifici Casino.

Comparteix

També t'interessarà