El nou reglament de l'aigua potable limitarà el reg de jardins en sequera

S.C.D.
23-11-2018
  • El nou reglament de l'aigua potable limitarà el reg de jardins en sequera

L’ajuntament de Lleida va presentar ahir el nou reglament de proveïment de l’aigua potable a la ciutat que, entre altres punts, preveu limitar o prohibir l’ús de la xarxa pública per omplir piscines públiques o privades, el reg de jardins o zones verdes, la neteja dels carrers i el rentat de vehicles en situacions d’emergència o de sequera. Per aquest motiu, la normativa assenyala que aquestes accions podran ser sancionades amb un import que pot arribar fins als 3.000 euros de multa.

Paral·lelament, el nou reglament també estipula que els comptadors d’aigua hauran d’estar, preferentment, a les façanes dels edificis, les condicions específiques perquè l’administració o la companyia responsable de la xarxa d’aigua potable pot tallar-ne el subministrament i com han de fer-se les connexions en funció de les finalitats per a les quals s’utilitzi l’aigua (domèstica, comercial, industrial, municipal i especial).

El reglament el va presentar el regidor de Sostenibilitat, Joan Queralt, i el cap de la secció d’obres de la Paeria, Jordi Domingo. Queralt va destacar que l’objectiu d’aquest document és “regular les relacions entre el subministrador de serveis i el consumidor, els seus deures i drets, i fer una gestió sostenible de l’aigua”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?