El Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere dota amb més de 230.000€ els ajuntaments lleidatans

REDACCIÓ
16-11-2019
 • L'Estat transfereix més de 230.000€ als 231 ajuntaments de Lleida per a la lluita contra la violència de gènere
  Peu de foto: 
  Foto ACN

El Govern estatal ha iniciat recentment la transferència als 231 ajuntaments de la província de Lleida dels fons corresponents  aprovat pel Ple del Congrés dels Diputats el 28 de setembre de 2017 i que contempla un conjunt de mesures per lluitar contra la violència de gènere. Una d’aquestes mesures, reactivada pel Govern socialista, retorna als ajuntaments les competències en la lluita contra aquesta xacra i estableix el repartiment de fons a tots els ajuntaments d’Espanya per endegar projectes i iniciatives relacionades amb la sensibilització i prevenció envers la violència de gènere.

La dotació total d’aquests fons del Pacte d’Estat contra la Violència  de Gènere és de 20 milions d’euros per a 2019. En el conjunt de Catalunya, els ajuntaments catalans rebran 2.012.530 euros i pel que fa a la província de Lleida, els 231 ajuntaments rebran 236.988 euros.

[ Consulta el llistat dels municipis lleidatans i les quantitats assignades a cadascun ]

Es tracta de les mateixes quantitats transferides als ajuntaments l’any 2018 donat que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2019 no aprovats contemplaven un increment del 20% dels recursos destinats als ajuntaments per la lluita contra la violència de gènere.

Les quantitats assignades es distribueixen segons una quantitat fixa per a cada municipi més una altra calculada segons la població fixada en el padró. Aquests fons econòmics s'ingressen als ajuntaments sense necessitat de sol·licitud prèvia. El període habilitat per a la realització de les actuacions finançades amb càrrec a aquests fons finalitza el 30 de juny de 2020.

El Subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha reiterat que “la lluita contra la violència de gènere és una prioritat pel Govern d’Espanya i ho demostra el fet de facilitar als ajuntaments, com a institucions més properes al ciutadà, uns recursos que contribuiran, sens dubte, a sumar esforços en aquesta lluita que ens implica a tots”. El finançament té per objectiu la realització de projectes o programes que tinguin com a finalitat el desenvolupament de les mesures del Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere: 

 • Realització de campanyes de sensibilització i prevenció de qualsevol forma de violència contra les dones i elaboració de materials per a oferir informació en matèria de violència contra la dona
 • Promoure les Unitats de Suport a l'àmbit local o Taules de coordinació local o instruments de cooperació i coordinació similars
 • Donar suport i contribuir a l'exercici de les seves funcions per les Unitats de Suport
 • Reforçar els serveis municipals d'atenció i informació a víctimes de violència contra la dona
 • Realització d'actuacions encaminades a la formació especialitzada continuada de professionals de l'àmbit local, en matèria d'igualtat entre dones i homes i en les formes de violència contra la dona
 • Reforç dels Punts de Trobada Familiar
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?