El Palau d'Anglesola avança cap a una comunitat energètica

LLEIDACOM / Lourdes Farré
16-07-2021
  • El Palau d'Anglesola avança cap a una comunitat energètica

El Palau d'Anglesola fa la primera passa cap a la formació d'una comunitat energètica, amb l'objectiu de reduir les emissions de CO₂ i d'avançar cap a una vila neta i eficient.

L'Ajuntament del municipi ha anat liderant diferents mesures, com ara l'adquisició d'una camioneta elèctrica per la brigada municipal o la implantació dels contenidors intel·ligents.

La nova passa de la vil·la ara per ara és la producció d'energia verda, de proximitat des dels equipaments municipals, amb la possibilitat de facilitar l'autoconsum col·lectiu. Un projecte que presentava aquest dimecres en Santi Martínez, pallarès expert en política energètica i fundador de Km 0, en una primera trobada de sensibilització, que servia per resoldre dubtes i per fer petites passes cap a un canvi que permetrà estalviar energia, emissions de gasos d'efectes hivernacle i també estalviar recursos econòmics.

Una xarrada que es pot recuperar al canal oficial de YouTube de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola.

Altres mesures que és durant a terme durant aquest 2021, són el canvi de tot l'enllumenat del municipi a tecnologia LED o la plantació de 211 arbres a la banqueta de la Tercera Séquia del Canal d'Urgell.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?