El Pallars tindrà el pròxim curs un nou Institut d'Esports de Muntanya

ACN
19-05-2020
  • Pla general de l'edifici on s'ubicarà el centre d'esports de muntanya a la Pobla de Segur. El 3 de desembre del 2019, responsables de la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments de la Pobla i la Torre de Capdella han visitat l'espai

La Pobla de Segur (Pallars Jussà) tindrà el pròxim curs acadèmic un nou centre específic de Formació Professional. Es tracta de l'Institut d'Esports de Muntanya del Pallars, que se segregarà de l'Institut de La Pobla de Segur i passarà a ser un centre propi. Centrarà l'oferta formativa en els cicles esportius de les modalitats d'esports de muntanya i escalada, esports d'hivern, busseig, espeleologia, piragüisme i salvament i socorrisme. L'Institut de la Pobla de Segur va començar a oferir fa 15 anys els primers cursos relacionats amb els esports de muntanya amb 70 alumnes. Actualment, passen més de 800 alumnes per aquest centre, que dona feina a uns 80 professionals.

Com a novetat pel que fa als ensenyaments postobligatoris, el Departament d'Educació incrementarà l'oferta de batxillerat als serveis territorials de Lleida en deu centres públics. Concertament a l'Institut Ribera del Sió (Agramunt), Institut Alcarràs (Alcarràs), Institut Almacelles (Almacelles), Institut Ermengol IV (Bellcaire), Institut Joan Brudieu (la Seu d'Urgell), Institut La Caparrella (Lleida), Institut La Mitjana (Lleida), Institut Maria Rúbies (Lleida), Institut La Serra (Mollerussa) i Institut Joan Solà (Torrefarrera).

En formació professional, hi haurà 6 cicles nous i 7 cicles ampliaran la seva oferta. Pel que fa als nous cicles destaca el cicle formatiu de grau mitjà de Forneria, pastisseria i confiteria a l'Institut Ribera de Sió (Agramunt) gràcies a un conveni amb el gremi de torronaires. Aquest institut, centre tradicionalment d'ESO i Batxillerat, iniciarà el curs que ve l'oferta en FP. A l'Institut Guissona s'estrenarà el cicle formatiu de grau mitjà d'Elaboració de productes alimentaris. Aquest es farà en règim de formació dual amb l'empresa BonÀrea Guissona. A Sort, el cicle formatiu de grau mitjà de Cuina i gastronomia complementarà el ja iniciat l'any passat de Serveis en Restauració, també de grau mitjà.

Pel que fa al cicle formatiu de grau mitjà dual de Procediment de vidre en fred a l'Escola d'Art Ondara de Tàrrega es fa amb l'empresa Cristec. Aquesta escola incorporarà també el cicle formatiu de grau superior de Gràfica publicitària. El cicle formatiu de grau superior d'Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (Ciberseguretat) s'impartirà a l'Institut La Caparrella de Lleida.

Els 7 cicles que amplien la seva oferta són el cicle formatiu de grau superior d'Automoció a l'Institut La Caparrella (Lleida); el cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d'aplicacions web a l'Institut La Caparrella (Lleida); el cicle formatiu de grau superior d'Integració social a l'Institut Ronda (Lleida); el cicle formatiu de grau superior d'Estilisme i direcció de perruqueria a l'Institut Torre Vicens (Lleida); el cicle formatiu de grau superior de Laboratori clínic i biomèdic a l'Institut Torre Vicens (Lleida); el cicle formatiu de grau mitjà d'Instal·lacions elèctriques i automàtiques a l'Institut Tremp (Tremp), i el cicle formatiu de grau superior de Ramaderia i assistència en sanitat animal a l'Institut Mollerussa (Mollerussa).

El servei territorial de Lleida també ha presentat un nou itinerari formatiu específic (IFE) a l'Institut Joan Brudieu (la Seu d'Urgell) de Manteniment d'instal·lacions esportives i un programa de formació i inserció d'Auxiliar de muntatge i manteniment d'equips informàtics a l'Institut Alfons Costafreda (Tàrrega).

S'incrementen els instituts escola a Catalunya

En la línia iniciada els dos darrers anys, pel curs vinent escolar s'incrementa el nombre d'instituts escola arreu de Catalunya. Així, el 2020-2021 hi haurà 29 instituts escola nous, amb l'objectiu d'afavorir la continuïtat formativa i pedagògica.

A Lleida es mantenen els dos instituts escola existents actualment, l'Institut Escola Torre Queralt i l'Institut Escola Magraners. Els instituts escola permeten oferir en un sol centre tota l'escolarització, dels 3 als 16 anys, la qual cosa facilita la unitat pedagògica entre etapes així com el pas de la primària a l'ESO i millora la convivència de l'alumnat, entre altres aspectes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next