El Parc Astronòmic del Montsec rep més de 24.000 visitants durant el 2021

ACN
Publicat: 
11-01-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Parc Astronòmic del Montsec rep més de 24.000 visitants durant el 2021

El Parc Astronòmic del Montsec, a Àger (Noguera), ha tancat la temporada 2021 amb 24.443 visitants, un 63% més que al 2020, quan en va rebre 14.979. Tot i que les xifres han millorat, encara estan per sota dels nivells d'abans de la pandèmia, a causa de les restriccions per la covid. El Parc va rebre 35.421 visitants el 2019. L'Astronòmic va donar el tret de sortida el 19 de febrer de 2021 per a grups escolars i universitaris; a mitjans de març ja va obrir les portes al públic general i ha estat operatiu fins a aquest diumenge, adaptant el format de les activitats per garantir un espai segur. Des del Parc expliquen que el Festival d'Astronomia va superar les previsions i que el Cicle de Música sota les Estrelles va esgotar les entrades.

A causa de les restriccions per la covid-19, a la primavera, l'Astronòmic no va poder oferir les sessions de nit, que és la seva activitat estrella. En canvi, sí que es van poder realitzar sessions d'observació diürnes i activitats lectives per a escoles i grups d'estudiants, amb una afluència "força destacable", destaquen. Així, l'observació diürna per al públic general ha representat el 34% del total de les visites.

A l'estiu ja es van poder reprendre les activitats nocturnes amb normalitat i durant la tardor l'assistència de visitants al Parc ha estat "molt destacable", celebren. De fet, asseguren, l'octubre de 2021 ha estat el millor mes d'octubre de les tretze temporades d'història de l'Astronòmic.

Pel que fa les activitats extraordinàries, el 2021 ha estat l'any de la represa del Festival d'Astronomia, celebrat del 8 al 12 d'octubre, que ha acollit, en la seva setena edició, fins a 1.291 visitants, una xifra que "supera amb escreix" les previsions, apunten. A més, s'ha assolit l'aforament complet en diverses de les activitats programades.

D'altra banda, l'onzena edició del certamen de música i astronomia, el Cicle de Música sota les Estrelles, va esgotar les entrades. Es van celebrar quatre concerts: els dos primers amb aforament limitat i els dos darrers, sense restriccions. En total, hi van participar 419 persones.

El 2021 també ha estat un any de reconeixement a la trajectòria de l'Astronòmic. Durant la primera edició de la Conferència Internacional d'Astroturisme, el Parc Astronòmic del Montsec va ser guardonat amb el Premi Starlight 2020 en la categoria d'Educació i Difusió de l'Astronomia, atorgat per la Fundació Starlight. El premi suposa un reconeixement a la tasca de divulgació de l'astronomia i el cel fosc i a les condicions d'observació excepcionals amb les quals compta.

Ara, com és habitual, l'Astronòmic tanca les portes per realitzar les tasques de manteniment ordinàries amb la previsió que les torni a obrir a partir del 18 de febrer.

Comparteix

També t'interessarà