El Parc Astronòmic del Montsec tanca la millor Setmana Santa de la seva història

ACN
21-04-2022
  • El Parc Astronòmic del Montsec tanca la millor Setmana Santa de la seva història
    Peu de foto: 
    Planetari del Parc Astronòmic del Montsec d'Àger (Foto cedida per FGC)

El Parc Astronòmic del Montsec (PAM), a Àger (Noguera), ha registrat un rècord d'afluència de visitants durant els dies festius de Setmana Santa amb un total de 2.422 persones del 8 al 18 d'abril. Suposa la millor xifra de la seva història des de l'obertura del centre el 2009. També representa un increment de visitants del 2% respecte al mateix període de l'any 2019 quan les instal·lacions van acollir un total de 2.368 persones. El plat fort de l'oferta ha estat la recuperació de les activitats nocturnes, que han aplegat 1.566 visitants, seguida de les sessions destinades al públic familiar, amb gairebé 700 persones. D'altra banda, el PAM preveu recuperar enguany l'afluència habitual de grups escolars i superar els 4.000 alumnes visitants.

Amb aquest rècord de visitants, el PAM d'Àger recupera el seu nivell d'activitat habitual, després de dos anys afectat per les restriccions derivades de la pandèmia. L'activitat estrella ha estat la recuperació de l'oferta de places per a les activitats nocturnes. Durant aquests dies s'ha programat quatre sessions per jornada que han acollit un total de 1.566 persones en visites nocturnes generals, xifra que ha superat lleugerament les 1.554 persones de la temporada 2019.#RACÓAMBENCANT: El Parc Astronòmic del Montsec, una finestra a l’universDivulgació científica i astronòmica per a famílies i escolars

D'altra banda, l'oferta de sessions destinades al públic familiar, una aposta del PAC per a la divulgació de l'astronomia i la ciència per a tots els públics, ha aplegat gairebé 700 persones, 434 persones en visites diürnes familiars i 259 persones en visites nocturnes familiars. Suposa un creixement del 20% respecte les dades del 2019.

A més, enguany i després de dos anys condicionats per la pandèmia, l'equipament preveu la recuperació de l'afluència habitual de grups escolars amb la visita de més de 4.000 alumnes d'escoles i instituts al PAM durant la temporada 2022.

Una temporada amb propostes per a tots els públics

El Parc Astronòmic del Montsec va iniciar la seva 14a temporada el passat 18 de febrer i durant tot l'any oferirà activitats i esdeveniments en plena natura per apropar la ciència a la ciutadania i donar a conèixer l'espectacularitat del cel de la Serra del Montsec.

Entre l'àmplia oferta d'esdeveniments, destaca la projecció de dues noves pel·lícules: 'Beyond the sun - Cercant una nova Terra' a les visites nocturnes familiars, i 'Desvelant l'Univers Invisible' a les visites nocturnes generals. Una altra proposta és la 12a edició del cicle "Música sota les Estrelles", que ha ampliat fins a cinc els concerts per donar resposta a la gran acollida que aquesta proposta obté any rere any.

Paral·lelament, durant el 2022 també es manté en programació el 8è Festival d'Astronomia, que tindrà lloc del 28 d’octubre a l'1 de novembre. Aquesta trobada compta amb un ampli recull d'activitats de divulgació científica, culturals i d'oci orientades al públic familiar per apropar la ciència a la societat i fomentar el coneixement del Montsec com a destinació d'astroturisme.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?