El Parlament aprova que s'incorpori el servei de radiologia al CAP de les Borges Blanques

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
01-12-2023
Actualitzat: 01-12-2023 20:02
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Parlament aprova que s'incorpori el servei de radiologia al CAP de les Borges Blanques
    Peu de foto: 
    foto d'arxiu: Pixabay

Es tracta d'un servei històricament reivindicat per la comarca


La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat incorporar el servei de radiologia al CAP de les Borges Blanques durant el primer trimestre del 2024 arran d'una proposta de resolució presentada per la CUP. També s'ha aprovat que el Departament de Salut es reuneixi amb l'Ajuntament de les Borges i el Consell Comarcal de les Garrigues "de manera immediata" per tal d'abordar la situació. Són dos acords històricament reivindicats per la comarca. De fet, uns 200 veïns de diferents municipis van reclamar implantar el servei en una concentració davant el centre sanitari de la capital garriguenca fa menys de dues setmanes, després que Salut ho descartés el passat mes de setembre per qüestions d'eficiència econòmica.

La portaveu de la CUP a la comissió de Salut, Laia Estrada, ha celebrat que s'hagi aprovat la proposta de resolució per unanimitat i ha defensat la necessitat de proveir de serveis "dignes" el conjunt del territori. Així mateix, ha posat sobre la taula la necessitat de fer front al despoblament que pateix el món rural "per davant de criteris de rendibilitat econòmica".

La implantació del servei de radiologia al CAP de les Borges Blanques beneficiaria 19.000 garriguencs que ara es veuen obligats a desplaçar-se als municipis veïns de Mollerussa, Lleida o Montblanc per fer-se una radiografia.  

Comparteix

També t'interessarà