⏯️ El pati de Magisteri de Lleida acollirà el futur edifici únic de l'administració de la Generalitat

ACN
Publicat: 
13-01-2022
Actualitzat: 13-01-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ El pati de Magisteri de Lleida acollirà el futur edifici únic de l'administració de la Generalitat
  • ⏯️ El pati de Magisteri de Lleida acollirà el futur edifici únic de l'administració de la Generalitat

El solar de Magisteri de Lleida ha estat finalment l'espai escollit per a la ubicació del futur edifici únic de l'administració de la Generalitat. Així ho ha anunciat aquest dimecres el vicepresident de Govern, Jordi Puigneró, en el consell de direcció amb els delegats de les vegueries que s'ha celebrat a Lleida i posteriorment en un acte la Cambra de Comerç. L'objectiu d'aquesta unificació de serveis en un sol edifici suposarà un estalvi de costos i també vol avançar cap a una millora de la gestió en termes de sostenibilitat i eficiència. D'aquesta manera, es farà una clara aposta cap al sistema de finestreta única, segons el delegat Bernat Solé, a través de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà. 

El nou immoble, que comptarà amb una parcel3la de 5.216 metres quadrats, concentrarà bona part dels serveis territorials dels diferents departaments de la Generalitat que actualment es troben distribuïts en una trentena d'oficines i dependències administratives disperses per la ciutat, algunes de lloguer i altres de propietat, que sumen una superfície de 30.000 metres quadrats. Alguns serveis conservaran la seva ubicació actual, sigui per motius d'eficiència administrativa, per característiques tècniques o per ser una seu emblemàtica. 

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha explicat que des de la delegació, juntament amb tècnics de la Generalitat, ja fa mesos que treballen en l'elaboració del pla funcional del que serà el nou edifici. Així, s'està visitant les dependències actuals dels diferents serveis territorials de la Generalitat per conèixer-ne els espais, quantificar-los i apuntar les necessitats d'espais previstes en el futur. Enguany es preveu fer la redacció de pla funcional i la tramitació urbanística. El 2023 es farà la licitació de la redacció del projecte.

Comparteix

També t'interessarà