El patrimoni surt al carrer

J.B.
13-10-2018
  • El patrimoni surt al carrer
  • El patrimoni surt al carrer
  • El patrimoni surt al carrer

Difondre el patrimoni monumental, arquitectònic i arqueològic i atansar-lo a la ciutadania és l’objectiu de les Jornades Europees del Patrimoni, que des d’ahir divendres i fins demà diumenge celebren la vint-i-setena edició a tot el continent. A les comarques lleidatanes s’hi han sumat unes trenta-cinc localitats amb més de mig centenar d’activitats, des de jornades de portes obertes i visites guiades fins a tallers, conferències, rutes, exposicions i concerts, entre d’altres.

Encara que el gruix de la programació se celebrarà entre avui i demà, la jornada festiva d’ahir divendres ja va servir d’aperitiu d’algunes activitats. Així doncs, el Museu de Lleida va obrir al públic l’àrea de treball de conservació i restauració de l’equipament cultural per mostrar de prop la tasca dels professionals que es dediquen a la restauració del patrimoni històric i cultural. També hi havia previstes portes obertes als laboratoris de conservació i restauració del Museu de la Noguera a Balaguer i del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona.

D’altra banda, el Castell dels Templers de Lleida, a Gardeny, va acollir una visita guiada oberta al públic en general. Aquest espai ha previst per demà diumenge a les 12.00 hores l’activitat Templer per un dia, una visita teatralitzada per al públic familiar que té com a objectiu donar a conèixer com era la vida d’un cavaller templer. Al Poal, al Pla d’Urgell, l’ajuntament i el Centre de Recerques Mascançà van organitzar una visita comentada pels edificis més emblemàtics de la localitat. I a la Seu d’Urgell també es va organitzar una visita guiada a l’Espai Ermengol.

La capital de l’Alt Urgell seguirà demà a les 11.00 hores la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni amb una visita comentada als claustres de la catedral de Santa Maria, de Sant Domènec i el modern, que porta el segell de Luis Racionero.

Entre altres activitats previstes per avui dissabte i demà diumenge, destaquen a Lleida les visites guiades a la Seu Vella; a Cervera, les portes obertes amb visita comentada a les cases nobles Dalmases, Duran i Solsona; a les Borges Blanques, les portes obertes a l’Espai Macià; o a Solsona, jornades també de portes obertes al Museu Diocesà i el Pou de Gel, amb concert inclòs per part del quartet local The Mentres.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta